Κάθε σπουδαστής είναι μοναδικός, μαθαίνει με το δικό του ρυθμό και διαχειρίζεται τις γνώσεις του με διαφορετικό τρόπο. Τα ιδιαίτερα μαθήματα φωτογραφίας είναι μια επιλογή για όσους έχουν φορτωμένο πρόγραμμα και συγκεκριμένες καθημερινές ανάγκες που καθιστούν δύσκολη την τακτική παρακολούθηση μαθημάτων σε μια τάξη. Η προσωπική επαφή με τον επιβλέποντα καθηγητή έχει στόχο να εμπνεύσει αλλά και να βοηθήσει το σπουδαστή να γνωρίσει τον κόσμο της φωτογραφίας με τη δική του προσωπική ματιά.
Μια εναλλακτική επιλογή, πιο προσιτή οικονομικά, είναι η συμμετοχή σε ένα ημι-ιδιωτικό μάθημα με ένα δεύτερο άτομο. Αν έχετε ένα φίλο που συμμερίζεται το επίπεδο της φωτογραφικής εμπειρίας σας και έχει παρόμοιες ανάγκες, παρέχεται η δυνατότητα να μοιραστείτε το κόστος του προγράμματος.

Ο κάθε κύκλος μαθημάτων αποτελείται από έξι ώρες μαθημάτων που ολοκληρώνονται σε διάστημα δύο μηνών.

Το πρόγραμμα διαμορφώνεται στα παρακάτω επίπεδα, ανάλογα με τις γνώσεις και τις εκπαιδευτικές ανάγκες του μαθητή:

Αρχαρίων: Αναλύονται όλα τα βασικά τεχνικά ζητήματα καθώς και θέματα σύνθεσης, εικαστικής αντίληψης και ιστορίας της φωτογραφίας.

Προχωρημένων: Εξετάζονται ειδικότερες τεχνικές για όσους ήδη κατέχουν τις βασικές γνώσεις, ενώ έμφαση δίνεται στην καλλιτεχνική εξέλιξη του μαθητή και τη δημιουργία προσωπικού ύφους.

Studio Photography: Εξετάζονται βασικές αρχές και τεχνικές φωτισμού στούντιο, με εξάσκηση στην πράξη με τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Mentoring: Παρέχεται εξατομικευμένη υποστήριξη σε όσους θέλουν να εξελίξουν ένα φωτογραφικό project ή να εμβαθύνουν σε συγκεκριμένους τομείς και τεχνικές της φωτογραφίας.

Photoshop for Photographers: Tα μαθήματα εισάγουν τους σπουδαστές στις βασικές δεξιότητες που απαιτούνται για να επεξεργάζονται εποικοδομητικά τις εικόνες τους. Η εξοικείωση με τον χώρο εργασίας των προγραμμάτων,  η διαχείριση των αρχείων Raw, το μέγεθος και η ανάλυση της εικόνας, η διόρθωση της έκθεσης, της αντίθεσης και της οξύτητας, η διαχείριση του χρώματος και τα βασικά εργαλεία retouch, είναι κάποια από τα θέματα που θα αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.  Οι μαθητές θα πρέπει να έχουν μαζί το laptop τους και το πρόγραμμα.

Εγγραφές: Όλον το χρόνο

Παρέχονται βιβλία στις διδακτικές ενότητες «Φωτογραφική Τεχνολογία και Πρακτική», «Σχεδιασμός και Σύνθεση Εικόνας» και «Καλλιτεχνική Φωτογραφία».

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 

Διάρκεια: 6 ώρες/ 2 μήνες

Κόστος: Πρόγραμμα Αρχαρίων: 170€+ΦΠΑ, Προχωρημένων: 200€+ΦΠΑ, Πρόγραμμα Studio Photography: 200€+ΦΠΑ, Photoshop for Photographers: 200€+ΦΠΑ, Mentoring: 240€+ΦΠΑ

Κόστος Bιβλίων: 80€+ΦΠΑ

Εγγραφές: Όλο το χρόνο. Για εγγραφή και περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη γραμματεία της σχολής.

X