Διδάσκουν:  Γιάννης Ριζομάρκος, Μυρτώ Παπαδοπούλου, Δήμητρα ΠαπαγεωργίουΕιρήνη Αλέξη

Τα εβδομαδιαία μαθήματα φωτογραφίας του 1ου κύκλου σπουδών στο Όραμα είναι ιδανικά για αρχάριους φωτογράφους που θέλουν να μπουν στον κόσμο της φωτογραφίας. Κατά τη διάρκεια του έτους αυτού διδάσκονται όλες οι βασικές αρχές της φωτογραφίας -τόσο τεχνικές όσο και καλλιτεχνικές- και οι συμμετέχοντες εξελίσσονται δημιουργικά μέσα από θεωρητικά μαθήματα και πρακτική εξάσκηση σε ένα ολοκληρωμένο και ευρύ φάσμα μαθημάτων.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται σε 30 μαθήματα συνολικής διάρκειας 90 ωρών, ενώ οι σπουδαστές μπορούν να επωφεληθούν από την επιλογή Πλήρους Φοίτησης με απεριόριστη πρόσβαση στα workshop ή να έχουν έκπτωση 20% σε όλα τα workshop της σχολής. Παρέχεται 10% έκπτωση με την εξόφληση όλου του ποσού και 10% έκπτωση σε άνεργους και φοιτητές.

Οι διδακτικές ενότητες αναπτύσσονται ως εξής:

ΕΓΓΡΑΦΗ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διάρκεια: 7 μήνες, 90 ώρες (Οκτώβριος – Μάιος)

Μέρα: Δευτέρα

Ώρες μαθημάτων: 19:00 – 22:00

Έναρξη: Δευτέρα 7 Οκτωβρίου

Βασικό Κόστος: 790€+ΦΠΑ. Με την εγγραφή καταβάλλονται 250€+ΦΠΑ και το υπόλοιπο σε 6 μηνιαίες δόσεις των 90€+ΦΠΑ από Νοέμβριο έως και Απρίλιο.

Κόστος με βιβλία: 870€+ΦΠΑ. Με την εγγραφή καταβάλλονται 330€+ΦΠΑ (ποσό εγγραφής + κόστος βιβλίων) και το υπόλοιπο σε 6 μηνιαίες δόσεις των 90€+ΦΠΑ από Νοέμβριο έως και Απρίλιο.

Πλήρης Φοίτηση: Περιλαμβάνει το Βασικό Πρόγραμμα, τα παρεχόμενα βιβλία και απεριόριστες συμμετοχές* σε workshop επιλογής του σπουδαστή. Το κόστος διαμορφώνεται στα 1270€+ΦΠΑ. Με την εγγραφή καταβάλλονται 430€+ΦΠΑ (ποσό εγγραφής + κόστος βιβλίων) και το υπόλοιπο σε 6 μηνιαίες δόσεις των 140€+ΦΠΑ από Νοέμβριο έως και Απρίλιο.

*Σημείωση: Εξαιρείται το Travel Program, ενώ στα εργαστήρια με μοντέλα υπάρχει επιπλέον χρέωση 20€.

Photoshop Επιλογής: 80€+ΦΠΑ. Πρόκειται για 3 μαθήματα συνολικής διάρκειας 9 ωρών. Παρέχονται σημειώσεις.

Τα δίδακτρα εξοφλούνται στο 1ο μάθημα του μήνα. Παρέχεται 10% έκπτωση με την εξόφληση όλου του ποσού και 10% έκπτωση σε άνεργους και φοιτητές (εξαιρείται η φοιτητική έκπτωση στους σπουδαστές της Πλήρους Φοίτησης). Οι σπουδαστές που δεν θα επιλέξουν την Πλήρη Φοίτηση λαμβάνουν έκπτωση 20% σε όλα τα workshop της σχολής.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ

Διδάσκει η Δήμητρα Παπαγεωργίου
Το μάθημα διερευνά τις αρχές των φωτογραφικών υλικών και τεχνικών,  εστιάζοντας στην πρακτική εφαρμογή τους. Τα θέματα που αναλύονται αφορούν τη λειτουργία της μηχανής και των φακών: ταχύτητα κλείστρου, διάφραγμα, αρχεία RAW, ισορροπία λευκού, εστιακή απόσταση, φωτομέτρηση. Οι βασικές λειτουργίες της φωτογραφικής μηχανής και η τεχνική προσέγγιση της λήψης δημιουργούν τις συνθήκες για την ποιοτική βελτίωση της εικόνας. Παρέχεται σχετικό βιβλίο και σημειώσεις.

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΕΣΗ ΕΙΚΟΝΑΣ

Διδάσκει ο Γιάννης Ριζομάρκος
Πώς οι γραμμές, τα σχήματα, το φως, η σκιά, το χρώμα συνθέτουν τα μέσα της δημιουργικής μας έκφρασης; Oι σπουδαστές μαθαίνουν να αξιοποιούν τα βασικά στοιχεία της εικόνας, ώστε να αναδειχθεί το μήνυμα και η εννοιολογική υπόσταση της φωτογραφίας. Παράλληλα, θα εφοδιαστούν με τα κατάλληλα κριτήρια που θα τους επιτρέψουν να αναλύουν τις φωτογραφίες τους, να αναπτύξουν τις απόψεις τους και να εκφράσουν τις ιδέες τους τόσο οπτικά όσο και προφορικά. Παρέχεται σχετικό βιβλίο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΦΗΓΗΣΗ

Διδάσκει η Μυρτώ Παπαδοπούλου
Η αφήγηση είναι θεμελιώδους σημασίας για το φωτογραφικό περιεχόμενο και σ’ αυτό το μάθημα αναλύονται η μεθοδολογία και οι τρόποι ομαδοποίησης των εικόνων για την δημιουργία αφηγηματικής δομής. Η σύνθεση, η επεξεργασία και η επιμέλεια είναι κάποια από τα στοιχεία που χρειάζονται για την οικοδόμηση της απαραίτητης συνοχής και αλληλουχίας των εικόνων. Κατά την διαδικασία αυτή, οι σπουδαστές θα εξελίξουν τη ματιά τους, θα αναπτύξουν την δική τους «φωνή» και θα εξερευνήσουν ιδέες που θα μπορούν να εξελιχθούν σε μακροπρόθεσμα project.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Διδάσκουν oι Γιάννης Ριζομάρκος, Μυρτώ Παπαδοπούλου
Η καλλιτεχνική φωτογραφία συνίσταται στην μεταμόρφωση της πραγματικότητας μέσα από την προσωπική ματιά του φωτογράφου. Με εφόδια την φαντασία, το συναίσθημα και τον πειραματισμό, οι μαθητές θα κληθούν να κάνουν την υπέρβαση από αυτό το οποίο βλέπουν στην δική τους κατασκευασμένη πραγματικότητα. Υπό την καθοδήγηση του καθηγητή, θα δημιουργήσουν εικόνες που αντανακλούν την αισθητική τους και το δημιουργικό τους πνεύμα. Παρέχεται σχετικό βιβλίο.

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Διδάσκουν οι Γιάννης Ριζομάρκος, Μυρτώ Παπαδοπούλου
Μια εισαγωγή στην ιστορία της φωτογραφίας. Με σημεία αναφοράς τα έργα φωτογράφων που τη σημάδεψαν, αναλύονται οι τάσεις της κάθε εποχής και αναπτύσσονται απόψεις που θα επιδράσουν στις εργασίες των σπουδαστών.

PHOTOSHOP (ΕΠΙΛΟΓΗΣ)

Διδάσκει η Ειρήνη Αλέξη
Το Photoshop αποτελεί το δημιουργικό εργαλείο για την ολοκλήρωση της ψηφιακής εικόνας. Tα μαθήματα εισάγουν τους σπουδαστές στις βασικές δεξιότητες που απαιτούνται για να επεξεργάζονται εποικοδομητικά τις εικόνες τους. Η εξοικείωση με το χώρο εργασίας των προγραμμάτων, η διαχείριση των αρχείων Raw, το μέγεθος και η ανάλυση της εικόνας, η διόρθωση της έκθεσης, της αντίθεσης και της οξύτητας, η διαχείριση του χρώματος και τα βασικά εργαλεία retouch είναι κάποια από τα θέματα που θα αναπτυχθούν κατά την διάρκεια των μαθημάτων. Οι μαθητές θα πρέπει να έχουν μαζί το laptop τους και το πρόγραμμα. Το κόστος διαμορφώνεται στα 80€+ΦΠΑ για 3 μαθήματα συνολικής διάρκειας 9 ωρών. Παρέχονται σημειώσεις.

Παρέχονται βιβλία στις διδακτικές ενότητες «Φωτογραφική Τεχνολογία και Πρακτική», «Σχεδιασμός και Σύνθεση Εικόνας» και «Καλλιτεχνική Φωτογραφία», ενώ παρέχονται συμπληρωματικές σημειώσεις στο μάθημα του Photoshop.

ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΕ FUJI: Δεν έχεις ακόμη κάμερα; Δεν έχεις πρόβλημα! Με την ευγενική χορηγία της Fujifilm Hellas, δίνουμε στους μαθητές μας την δυνατότητα να δανειστούν μία mirrorless Fujifilm digital camera για το φωτογραφικό τους ξεκίνημα.

X