Το πρόγραμμα των Workshops απευθύνεται τόσο σε αρχάριους που θέλουν να αποκτήσουν βασικές φωτογραφικές γνώσεις, όσο και σε πιο έμπειρους φωτογράφους ή επαγγελματίες που επιθυμούν να καταρτιστούν σε ειδικά θέματα και τεχνικές.

Η ποικιλία των workshop στο Όραμα προσφέρει τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες πάνω στην καλλιτεχνική ή την εφαρμοσμένη φωτογραφία, ανάλογα με τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα του κάθε σπουδαστή.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε προσεχτικά επιλεγμένους χώρους με ιδιαίτερο φωτογραφικό ενδιαφέρον, που προσφέρουν έμπνευση και διευρύνουν την οπτική των συμμετεχόντων. Επιπλέον, τα τμήματα είναι ολιγομελή και κάθε μαθητής λαμβάνει την εξατομικευμένη προσοχή του εισηγητή και του βοηθού εργαστηρίου για τη μέγιστη αφομοίωση της διδασκόμενης ύλης.

Με την ολοκλήρωση κάθε σεμιναρίου χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης.

Τα workshops συνοδεύονται προαιρετικά από τα σχετικά βιβλία (στα Αγγλικά) για περαιτέρω μελέτη, με επιπλέον κόστος.

Βιάζεσαι να γίνεις φωτογράφος; Early entry σε όλα τα workshop ένα μήνα πριν τη λήξη των εγγραφών, με 15% έκπτωση.

Photography Basics

Τα εργαστήρια εισάγουν τους αρχάριους στις δημιουργικές και τεχνικές δυνατότητες της ψηφιακής φωτογραφίας. Μέσα από θεωρητικά μαθήματα και πρακτική εξάσκηση ο νέος φωτογράφος φτάνει να κατανοεί πλήρως τις λειτουργίες της φωτογραφικής του μηχανής αλλά και τις θεμελιώδεις αρχές σύνθεσης της εικόνας.

Professional Lighting

Μέσα από την κατανόηση του φωτισμού και των δυνατοτήτων του φωτογραφικού studio, οι συμμετέχοντες εισάγονται στον κόσμο των επαγγελματιών φωτογράφων, αλλά και οι ήδη επαγγελματίες ακονίζουν τις γνώσεις τους πάνω στις τελευταίες τάσεις της εφαρμοσμένης φωτογραφίας. Τα εργαστήρια επικεντρώνονται στην χρήση και τον έλεγχο του φωτός ως εκφραστικό στοιχείο στη φωτογραφία δίνοντας έμφαση στην πρακτική εξάσκηση.

City Spirit

Ένα πολυεπίπεδο πρόγραμμα workshop με θέμα την αποτύπωση της ζωής σε μια πόλη γεμάτη αντιθέσεις, την Αθήνα. Μέσα από μαθήματα φωτορεπορτάζ, street photography και εξορμήσεις σε επιλεγμένους χώρους με ιδιαίτερο φωτογραφικό ενδιαφέρον, οι συμμετέχοντες θα εξερευνήσουν γνωστές και άγνωστες γωνιές της πόλης, και θα συνομιλήσουν μέσα απ’ το φακό τους με τους ανθρώπους που την κατοικούν.

X