ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διάρκεια: 7 μήνες, 90 ώρες (Οκτώβριος – Απρίλιος)

Μέρα: Τρίτη. Οι συναντήσεις των εξωτερικών λήψεων θα γίνονται εκτός της μέρας μαθήματος.

Ώρες μαθημάτων: 18:00 – 21:00

Έναρξη: Τρίτη 22 Οκτωβρίου

Κόστος: 900€+ΦΠΑ. Με την εγγραφή καταβάλλονται 250€+ΦΠΑ και το υπόλοιπο σε 5 μηνιαίες δόσεις των 130€+ΦΠΑ από Νοέμβριο έως και Μάρτιο.

Κόστος με βιβλία: 975€+ΦΠΑ. Με την εγγραφή καταβάλλονται 325€+ΦΠΑ (ποσό εγγραφής + κόστος βιβλίων) και το υπόλοιπο σε 5 μηνιαίες δόσεις των 130€+ΦΠΑ από Νοέμβριο έως και Μάρτιο.

Τα δίδακτρα εξοφλούνται στο 1ο μάθημα του μήνα. Παρέχεται 15% έκπτωση με την εξόφληση όλου του ποσού και 10% έκπτωση σε άνεργους και φοιτητές.

Κατά την παράλληλη φοίτηση των Commercial & Advertising και  Photojournalism & News Photography by SOOC παρέχεται έκπτωση των 150€ στο συνολικό κόστος. Οι εκπτώσεις δε συνδυάζονται.

Διδάσκουν: Μάριος Θεολόγης, Κοσμάς Κουμιανός, Γιάννης Ριζομάρκος, Κωνσταντίνος Τσιλιακός

Σ’ αυτό το εντατικό, πρακτικό σεμινάριο φωτογραφίας, οι συμμετέχοντες προετοιμάζονται για την είσοδό τους στα πιο επικερδή πεδία της εφαρμοσμένης φωτογραφίας: την εμπορική και διαφημιστική φωτογραφία. Μόδα, πορτρέτο, γάμος, still life και προϊοντικές λήψεις αποτελούν τα κύρια σημεία εκπαίδευσης, μέσα από την ανάλυση τεχνικών και την πρακτική εξάσκηση σε αληθινές συνθήκες επαγγελματικής φωτογράφισης.

Ξεκινώντας από την ιδέα και τον σχεδιασμό του concept και προχωρώντας στην υλοποίηση μιας φωτογραφικής παραγωγής με ιδιαίτερη έμφαση στον χειρισμό του φωτισμού -φυσικού ή τεχνητού- οι σπουδαστές έχουν την ευκαιρία να ζήσουν όλη τη διαδικασία μιας πραγματικής ανάθεσης. Ολοκληρώνοντας μία σειρά project επαγγελματικών προδιαγραφών, υπό τη συνεχή καθοδήγηση των έμπειρων εισηγητών της σχολής, μπορούν να δημιουργήσουν προσωπικά portfolio υψηλής αισθητικής και τεχνικής αρτιότητας και ν’ αποφοιτήσουν έτοιμοι ν’ αναλάβουν το δικό τους πελατολόγιο.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται σε 25 μαθήματα συνολικής διάρκειας 90 ωρών. Τα μαθήματα θα διεξάγονται κάθε Τρίτη απόγευμα στη σχολή εκτός από τις εξωτερικές λήψεις που θα πραγματοποιούνται Σαββατοκύριακα. Για την εγγραφή απαραίτητη προϋπόθεση η παρουσίαση ενδεικτικής δουλειάς του ενδιαφερόμενου.

Οι διδακτικές ενότητες αναπτύσσονται ως εξής:

STUDIO PHOTOGRAPHY

Διδάσκει ο Γιάννης Ριζομάρκος

Το πλέον απαραίτητο μάθημα για κάθε επαγγελματία φωτογράφο, που τον εξοικειώνει με τη φωτογράφιση σε studio. Μέσα από τη διδασκαλία βασικών αρχών και τεχνικών φωτισμού με έμφαση στην πρακτική εξάσκηση, οι σπουδαστές μαθαίνουν να χειρίζονται με άνεση όλο τον επαγγελματικό εξοπλισμό: studio flash, ομπρέλες, soft boxes, beauty dish, grids, ραδιοσυχνότητες, φώτα σταθερού φωτισμού, φωτόμετρα και ανακλαστήρες.

THE FASHION PORTRAIT

Διδάσκει ο Κοσμάς Κουμιανός

Στο μάθημα αυτό διδάσκονται οι θεμελιώδεις αρχές φωτογραφίας μόδας και πορτρέτου, ώστε οι σπουδαστές να δημιουργήσουν τις δικές τους εικόνες και να χτίσουν το προσωπικό τους ύφος ως fashion photographers. Η διδασκαλία περιλαμβάνει την ανάθεση project και την εξάσκηση στο studio, με στόχο τη διερεύνηση της σχέσης μόδας – πορτρέτου αλλά και την κατανόηση της σημασίας του φωτισμού. Επιπλέον αναλύονται απαραίτητες για την επαγγελματική επιτυχία δεξιότητες αυτοπροβολής, όπως η ανάπτυξη portfolio και το personal branding.

THE DAYLIGHT STUDIO

Διδάσκει ο Κωνσταντίνος Τσιλιακός

Το φυσικό φως, το λεγόμενο daylight, είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος του φωτογράφου. Στο μάθημα αυτό οι σπουδαστές μαθαίνουν να χειρίζονται τις άπειρες δυνατότητές του προς όφελός τους, με εφαρμογή στη φωτογράφηση πορτρέτου, μόδας και γάμου. Έχοντας κατακτήσει την κατάλληλη έκθεση, τη θερμοκρασία χρώματος, το direct, reflect και back light, καθώς και τον χειρισμό ανακλαστήρων και διαχυτών του φωτός, θα αξιοποιήσουν τις γνώσεις τους σε εξωτερικές φωτογραφίσεις στο daylight studio του εισηγητή, White in Blue. Τα μαθήματα πρακτικής διεξάγονται πρωινές ώρες και σε μέρες εκτός του κανονικού προγράμματος.

ADVANCED LIGHTING TECHNIQUES

Διδάσκει ο Κωνσταντίνος Τσιλιακός

Συνδυάζοντας φυσικό και studio φωτισμό, σε αυτό το μάθημα οι σπουδαστές κάνουν το επόμενο βήμα στην εξέλιξη των τεχνικών τους. Αναμιγνύοντας διαφορετικές πηγές φωτός, μαθαίνουν να εξισορροπούν την έκθεση και το χρώμα ώστε να εμβαθύνουν σε προχωρημένες πρακτικές και να δημιουργήσουν το «δικό τους» φως, αναπτύσσοντας παράλληλα το προσωπικό τους ύφος. Τα μαθήματα πρακτικής διεξάγονται στο daylight studio του εισηγητή, White in Blue, πρωινές ώρες και σε μέρες εκτός του κανονικού προγράμματος.

SPEEDLIGHTS

Διδάσκει ο Γιάννης Ριζομάρκος

Ένα πολύ σημαντικό, πρακτικό μάθημα που επικεντρώνεται στη χρήση του φορητού flash και των αξεσουάρ του, αλλά και στις τεχνικές συνδυασμού πολλαπλών συστημάτων speedlights. Στόχος του μαθήματος είναι οι σπουδαστές να εξερευνήσουν πλήρως τις δυνατότητες του flash και να επεκτείνουν τις δεξιότητές τους κατανοώντας τις διάφορες ρυθμίσεις, τον αυτόματο και χειροκίνητο έλεγχο, τον συγχρονισμό και τις τεχνικές πυροδότησης από απόσταση.

PRODUCT & STILL LIFE

Διδάσκει ο Μάριος Θεολόγης

Εδώ διδάσκονται τα απαραίτητα της διαφημιστικής φωτογραφίας, δηλαδή οι σωστές τεχνικές για προϊοντικές λήψεις φαγητών, ποτών, κοσμημάτων, μπουκαλιών και πολλών άλλων. Οι συμμετέχοντες μαθαίνουν τους αποτελεσματικότερους τρόπους φωτισμού και χειρισμού του εξοπλισμού τους για ένα άρτιο αποτέλεσμα, ξεπερνώντας κάθε δυσκολία μια φωτογράφισης still life. Κατανοώντας όλη τη διαδικασία παραγωγής, θα μπορέσουν να αναπτύξουν τις δικές τους ιδέες και να αποκτήσουν τη γνώση και την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται μια εμπορική φωτογράφιση. Τα μαθήματα διεξάγονται στο studio του εισηγητή, Math Studio, και στη σχολή.

PHOTOSHOP

Διδάσκει ο Μάριος Θεολόγης

Η επιπλέον διδακτική ενότητα του Photoshop στοχεύει να διευρύνει τα ψηφιακά εργαλεία που χρησιμοποιεί ο νέος επαγγελματίας φωτογράφος, ώστε να φέρει τις εικόνες του στο επόμενο επίπεδο. Μερικές από τις ενότητες που διδάσκονται περιλαμβάνουν τη χρήση layer και μασκών, εξειδικευμένων εργαλείων retouch, φίλτρων και τεχνικών μοντάζ. Οι μαθητές θα πρέπει να έχουν μαζί το laptop τους με το πρόγραμμα.

Παρέχονται σημειώσεις.

X