ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Κόστος: 800€+ΦΠΑ.

Κατά την παράλληλη φοίτηση των Commercial & Advertising και  Photojournalism & News Photography by SOOC παρέχεται έκπτωση των 100€ στο συνολικό κόστος.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα.

Εισηγητές: Μενέλαος Μυρίλλας, Νίκος Παλαιολόγος

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να εξοπλίσει τους σπουδαστές με ένα σύνολο γνώσεων και δεξιοτήτων, ώστε να μπορούν να εργαστούν με επιτυχία στο διαρκώς μεταβαλλόμενο τοπίο των ΜΜΕ. Τα μαθήματα διδάσκονται από τους φωτορεπόρτερ του πρακτορείου SOOC, οι οποίοι αποτελούν μερικούς από τους σημαντικότερους επαγγελματίες του χώρου.

Η διδασκαλία εστιάζει στις σύγχρονες προσεγγίσεις της οπτικής δημοσιογραφίας, την κριτική σκέψη, την έρευνα, τις στρατηγικές αφήγησης, το editing των εικόνων, τη σύνταξη κατάλληλου κειμένου και λεζάντας, αλλά και τον κοινωνικό ρόλο της φωτογραφίας. Οι σπουδαστές εκπαιδεύονται κάτω από πραγματικές συνθήκες ρεπορτάζ, θα έχουν μοναδική πρόσβαση στις συνεδριάσεις ολομέλειας της Βουλής, ενώ θα καλύψουν φωτογραφικά σημαντικές πολιτικές εκδηλώσεις και γεγονότα της επικαιρότητας.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι σπουδαστές θα έχουν αποκτήσει τα θεωρητικά και τεχνικά θεμέλια που απαιτούνται για μια καριέρα στο χώρο του ρεπορτάζ και της φωτογραφίας-ντοκουμέντο, έχοντας επιπλέον δημιουργήσει ένα προσωπικό πορτφόλιο με ισχυρή αφηγηματική δομή, ικανό να αξιοποιηθεί επαγγελματικά.

Προτεινόμενες γνώσεις: Photography Basics

X