2017: Άχρονοι Τόποι

Οι εικόνες αποτελούν προσωπικές σκέψεις σε ένα ταξίδι αναζήτησης. Εξερευνούν τον χρόνο, την μνήμη, την αντίληψη, την σχέση μας με ένα κόσμο που πασχίζει μάταια να φανεί ορθολογικός. Οι φωτογράφοι επιχειρούν να ερμηνεύσουν αυτό τον κόσμο και να διαμορφώσουν την στάση τους απέναντι στη ζωή και στους ανθρώπους.Το φως, οι σκιές, οι φόρμες και οι υφές είναι τα οπτικά υλικά που χρησιμοποιούνται για να μετατρέψουν τους πραγματικούς χώρους σε φανταστικούς, σε χώρους που κινούνται ανάμεσα στη μυθοπλασία και την αλήθεια, σε προσωπικούς κόσμους που γίνονται αληθινοί για τον καθένα ξεχωριστά.

2016: Inner Space

Συνήθως, αντιλαμβανόμαστε την έννοια του χώρου σαν κάτι που σχετίζεται με ένα συγκεκριμένο τόπο. Οι σπουδαστές του Οράματος διεύρυναν την έννοια αυτή ώστε να περιλαμβάνει τον άνθρωπο, το συναίσθημα, τη μνήμη. Με άξονα τις διαφορετικές οπτικές, η φωτογραφική πρακτική χρησιμοποιήθηκε ως εργαλείο για τη σύνδεση του «έξω» με το «μέσα», σ’ ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο «τώρα». Τα έργα που προέκυψαν από αυτή τη διαδικασία εμπεριέχουν προσωπικές ιστορίες, αναμνήσεις, ένστικα και επιθυμίες που οι δημιουργοί θέλησαν να μοιραστούν με το θεατή και λειτουργούν ως αλληγορία αλλά και ως τεκμήριο.

2015: Κάπου στο Χρόνο

Οι φωτογραφίες, σαν μια αντανάκλαση αποσπασματικών καταστάσεων της ζωής, συλλαμβάνουν την αμεσότητα της στιγμής σώζοντας τις αναμνήσεις και τα συναισθήματα μας από το πέρασμα του χρόνου. Μέσα από τα μάτια των σπουδαστών, καλούμαστε να αναγνωρίσουμε την αξία αυτών των στιγμών που εμείς θεωρούμε δεδομένες και να οικειοποιηθούμε το συναισθηματικό τους αντίκτυπο. Είτε πρόκειται για κοινότοπα γεγονότα της καθημερινότητάς τους, είτε για σουρεαλιστικές απεικονίσεις που αποκαλύπτουν τον εσωτερικό τους κόσμο, οι φωτογραφίες επιδιώκουν να μας ταυτίσουν μαζί τους, να μας συνδέσουν με το περιβάλλον και τον άνθρωπο και να μας αποκαλύψουν τον κοινό δρόμο που διανύουμε όλοι στην καθημερινή μας ζωή.

2014: Μέσα μας

Ο χώρος και ο χρόνος παγιδεύονται από τους δημιουργούς σε μια στιγμή έκφρασης των συναισθημάτων τους, διαμορφώνοντας εικόνες με συμβολικές προεκτάσεις. Η επαφή, η παρέα, οι αισθήσεις, ο ερωτισμός, έννοιες που παίρνουν μορφή, χρώμα και υπόσταση. Έργα αλληγορικά, υπαινικτικά και άλλοτε ρεαλιστικά, εμπνευσμένα από καθημερινές και φανταστικές καταστάσεις, αφηγούνται την σχέση του φωτογράφου με το θέμα του, λειτουργώντας ως μέσο επικοινωνίας με τον εαυτό του και το περιβάλλον. Ταυτόχρονα προκαλούν τον θεατή να συνδιαλεχθεί μαζί τους, υπενθυμίζοντας του την υποκειμενικότητα της αφήγησης και προσφέροντάς του την δυνατότητα για πιο προσωπικές ερμηνείες.

2013: Πρόσωπα του κόσμου μας

Άνθρωποι ανθρώπινοι δίπλα μας… Η ρεαλιστική και συμβολική απεικόνιση ενός προσώπου καθώς και μια τυχαία ματιά στο κόσμο μας δημιουργεί τις συνθήκες ώστε η καλλιτεχνική φωτογραφία αλλάζοντας τις οπτικές μας συνήθειες, να είναι ο δρόμος της προσωπικής μας έκφρασης και αντίληψης. Τα έργα διηγούνται και μεταφράζουν συναισθήματα εμπνευσμένα από καθημερινές καταστάσεις και λειτουργούν ως εικόνες που αναπαριστούν την εικαστική προβολή του εαυτού μας μέσα από το φωτογραφικό φακό.

2012: Αλήθεια

Η αναζήτηση, η ανάλυση και η ειλικρίνεια είναι τα πολύπλευρα ταπεινά μονοπάτια που καταλήγουν στην έκφραση της αλήθειας μας.
Οι εικόνες των ονείρων μας και η καλλιτεχνική προσέγγιση των σκέψεων που μας περιτριγυρίζουν αποκτούν ρεαλιστική και συμβολική υπόσταση.

2011: Οι σκέψεις μας εικόνες, οι αντιδράσεις μας απόψεις

Ολοκληρώνοντας μια χρονιά με δημιουργικές σκέψεις και συναισθήματα οι σπουδαστές της σχολής παρουσίασαν την έκθεσή τους.
Τα έργα είναι εμπνευσμένα από συναισθήματα και καθημερινές καταστάσεις και λειτουργούν ως εικόνες που αναπαριστούν την εικαστική προσέγγιση του εαυτού μας μέσα από το φωτογραφικό φακό.

2010: H διαδρομή

Όταν η δημιουργική φωτογραφία αγγίζει τη φαντασία, έρχεται σε επαφή με τον σουρεαλισμό των ονείρων και τον ρεαλισμό των αισθήσεων. Ταυτόχρονα, όταν το φως ομοιόμορφα εκπέμπει τις αφηρημένες όψεις του και η θεματολογία τις αντλεί, η αισθητική εξέλιξη είναι το αποτέλεσμα.

2009: Ανάμεσά μας

Οι σπουδαστές της σχολής, έχοντας ως στόχο να δημιουργήσουν εικόνες που θα έχουν διάρκεια και θα περιγράφουν, άλλοτε ρεαλιστικά και άλλοτε συμβολικά, τον απώτερο εσωτερικό κόσμο του καθενός, ολοκληρώνοντας μια δημιουργική χρονιά, παρουσίασαν την έκθεσή τους.

2008: Τετάρτη 7μ.μ.

Στο τέρμα μιας πρωταρχικής επαφής με οδηγό το φακό, οι σπουδαστές του Α έτους του Εργαστηρίου Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας, εξέθεσαν τις ιδέες και τα συναισθήματά τους.

X