Μαθήματα Φωτογραφίας στην Αθήνα

Παρακολουθήστε μαθήματα φωτογραφίας στην Αθήνα, στην πρωτοπόρο σχολή φωτογραφίας Όραμα.

Η σχολή φωτογραφίας Όραμα παρέχει εξειδικευμένα μαθήματα φωτογραφίας για αρχάριους αλλά και προχωρημένους. Μέσα από 3+1 ετήσιους κύκλους φωτογραφικών σπουδών, σεμινάρια, εκθέσεις και παρουσιάσεις διακεκριμένων φωτογράφων προσφέρει μία ολοκληρωμένη διδακτική εμπειρία πάνω στη φωτογραφική τέχνη και πρακτική.

Οι καθηγητές του Οράματος αποτελούν μία ομάδα μαχόμενων φωτογράφων που ωθούν τους σπουδαστές να εξερευνήσουν ιδέες και συναισθήματα, ξεπερνώντας τα όριά τους ώστε να διαμορφώσουν τον προσωπικό τους καλλιτεχνικό κώδικα.

 

 

Βασικό Πρόγραμμα Φωτογραφίας

Το Βασικό Πρόγραμμα Σπουδών της σχολής αποτελεί την ιδανική επιλογή για όλους όσους επιθυμούν να εμβαθύνουν την κατανόηση τους για το φωτογραφικό μέσο και να εξελίξουν τη δημιουργική τους έκφραση μέσα από μία ολοκληρωμένη εκπαιδευτική εμπειρία. Απευθύνεται σε ανθρώπους κάθε ηλικίας, που σκοπεύουν να ασχοληθούν με τη φωτογραφία σε ερασιτεχνικό ή σε επαγγελματικό επίπεδο.

Πρωταρχικός στόχος είναι οι σπουδαστές να οικοδομήσουν τις γνώσεις, την υπομονή και το πάθος που χρειάζεται για την σταδιοδρομία τους στην δημιουργική ή εφαρμοσμένη φωτογραφία.

Μέσα από ένα εβδομαδιαίο διδακτικό Πρόγραμμα με επίκεντρο το μαθητή, χτίζονται τα θεμέλια για την ανάπτυξη της φωτογραφικής δεξιότητας του κάθε ατόμου σε ένα υποστηρικτικό εκπαιδευτικό περιβάλλον.

Οι καθηγητές μας αποτελούν μια ομάδα  έμπειρων επαγγελματιών του χώρου, ενώ μια σειρά προσκεκλημένων φωτογράφων-ομιλητών, εμπλουτίζουν περαιτέρω την διαδικασία μάθησης.

Το Πρόγραμμα αποτελείται από τρεις ετήσιους αυτοτελείς κύκλους που κορυφώνονται με μία έκθεση φωτογραφίας στην αρχή κάθε νέας ακαδημαϊκής χρονιάς και έναν ακόμα αφιερωμένο στην ανάπτυξη και διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου φωτογραφικού έργου.

Μετά την ολοκλήρωση του κάθε κύκλου χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης, ενώ στους σπουδαστές μας παρέχεται έκπτωση 20% σε όλα τα workshops της σχολής.

1ος Κύκλος Μαθημάτων

Το πρόγραμμα του 1ου κύκλου απευθύνεται σε αρχάριους που επιθυμούν να καταρτιστούν στις βασικές τεχνικές και θεωρητικές γνώσεις που θα τους επιτρέψουν να ενταχθούν στον κόσμο της φωτογραφίας.

Περισσότερα

2oς Κύκλος Μαθημάτων

Το πρόγραμμα του 2ου κύκλου, απευθύνεται σε φωτογράφους που διαθέτουν τη βασική τεχνική και θεωρητική κατάρτιση, επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους και να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους.

Περισσότερα

3oς Κύκλος Μαθημάτων

Το πρόγραμμα του 3ου κύκλου παρέχει τα θεμέλια σε φωτογράφους που θέλουν να αναπτύξουν δημιουργικά και πρωτότυπα έργα με αφηγηματική δομή και εννοιολογικό περιεχόμενο.

Περισσότερα

Portfolio Development

Το πρόγραμμα είναι αφιερωμένο στην ανάπτυξη και διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου φωτογραφικού έργου (πορτφόλιο) πάνω στη φωτογραφία ντοκουμέντο ή στο φωτορεπορτάζ.

Περισσότερα

Αναλυτικό Πρόγραμμα

Μαθήματα για αρχάριους έως επαγγελματίες φωτογράφους

Workshops Φωτογραφίας

Το πρόγραμμα των Workshops απευθύνεται τόσο σε αρχάριους που θέλουν να αποκτήσουν βασικές φωτογραφικές γνώσεις, όσο και σε πιο έμπειρους φωτογράφους ή επαγγελματίες που επιθυμούν να καταρτιστούν σε ειδικά θέματα και τεχνικές.

Η ποικιλία των workshop στο Όραμα προσφέρει τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες πάνω στην καλλιτεχνική ή την εφαρμοσμένη φωτογραφία, ανάλογα με τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα του κάθε σπουδαστή.

Πρόγραμμα Workshops

Εξειδικευμένα Workshops Φωτογραφίας

Δυο λόγια για τη σχολή

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Στο Όραμα κάθε άνθρωπος που αγαπάει τη φωτογραφία μαθαίνει να είναι μοναδικός φωτογράφος μέσα από μία ζωντανή, συνεχώς εξελισσόμενη, διαδικασία.
Σ΄ ένα δημιουργικό διάλογο με το δάσκαλο, τη μηχανή και τον εαυτό του εφοδιάζεται με την απαραίτητη τεχνική αλλά και την αισθητική «ανησυχία» για να ανακαλύψει τον δικό του, πολύ προσωπικό κώδικα.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις αιχμής στη φωτογραφία ως μέσο αλλά και ως διδακτικό αντικείμενο, σχεδιάσαμε ένα πλούσιο, ευέλικτο πρόγραμμα σπουδών, με δυνατότητες επιλογών ανάμεσα σε ετήσιους κύκλους και αυτόνομα workshops, που επιτρέπει στο σπουδαστή να αποκτήσει ένα ευρύ φάσμα γνώσεων στο δικό του χρόνο.

Η ΣΧΟΛΗ

Η σχολή ιδρύθηκε το 2007 και στεγάζεται σε ένα πλήρως εξοπλισμένο φωτογραφικό studio που καλύπτει όλες τις ανάγκες της διδασκαλίας. Υποδέχεται πλέον πάνω από 350 μαθητές ανά ακαδημαϊκό έτος, ενώ διδάσκονται περισσότερες από 600 ώρες ετησίως σε όλα τα προγράμματα σπουδών.

X