ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 

Διάρκεια: 12 συναντήσεις/ 3 μήνες

Κόστος: 440€ +ΦΠΑ, πληρωτέο σε δύο ίσες δόσεις, μία κατά την εγγραφή και μία έως 15/12.

Έκπτωση 10% με την εφ’ άπαξ εξόφληση όλου του ποσού κατά την εγγραφή.

Εγγραφές: Έως 30 Οκτωβρίου

Εισηγητές: Μενέλαος Μυρίλλας, Νίκος Παλαιολόγος

Η σχολή φωτογραφικών σπουδών Όραμα σε συνεργασία με το ειδησεογραφικό πρακτορείο SOOC διοργανώνουν κύκλο σεμιναρίων Πολιτικού Φωτορεπορτάζ και Επικαιρότητας τρίμηνης διάρκειας. Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να εξοπλίσει τους συμμετέχοντες με ένα σύνολο γνώσεων και δεξιοτήτων ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν με επιτυχία στο διαρκώς μεταβαλλόμενο τοπίο των ΜΜΕ.

Οι μαθητές θα εκπαιδευτούν σε πραγματικές συνθήκες πολιτικού ρεπορτάζ λαμβάνοντας την καθοδήγηση των επαγγελματιών φωτογράφων του SOOC, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το πέρας του κάθε project. Θα έχουν μοναδική πρόσβαση στις συνεδριάσεις ολομέλειας της Βουλής, ενώ θα καλύψουν φωτογραφικά σημαντικές πολιτικές εκδηλώσεις και γεγονότα της επικαιρότητας. Ταυτόχρονα και σε πραγματικό χρόνο, θα μάθουν να αξιολογούν τις φωτογραφίες τους και να τις ανεβάζουν έγκαιρα στην πλατφόρμα του πρακτορείου.

Στη διδασκαλία θα δοθεί έμφαση στις σύγχρονες προσεγγίσεις του πολιτικού φωτορεπορτάζ και στις στρατηγικές αφήγησης, στο editing και στην προσθήκη της κατάλληλης λεζάντας που συνοδεύει την φωτογραφία αλλά και στις λέξεις κλειδιά, για την εύκολη ανεύρεση της στις φωτογραφικές βάσεις. Επιπλέον οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν και να μάθουν από τον απεσταλμένο του SOOC στις Βρυξέλλες Άρη Οικονόμου τους τρόπους εργασίας στις συνεντεύξεις τύπου, στα round table και στις συναντήσεις κορυφής σε διεθνές επίπεδο, αλλά και τις απαιτήσεις του ρεπορτάζ στο εξωτερικό και τις διαφορές του με την Ελλάδα.  Τέλος θα αναλυθούν ζητήματα που αφορούν τους τρόπους εισαγωγής στην επαγγελματική φωτοειδησεογραφία και στα πρακτορεία, καθώς και ζητήματα ηθικής και δεοντολογίας του επαγγέλματος.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φροντίσουν να είναι διαθέσιμοι τις μέρες της εβδομάδας των εξωτερικών λήψεων, καθώς οι ημερομηνίες θα τους ανακοινωθούν αφού οριστικοποιηθεί το πολιτικό ημερολόγιο.

Προτεινόμενες γνώσεις: Photography Basics

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Έναρξη: Παρασκευή 3/11

Τα μαθήματα θα γίνονται στη σχολή κάθε Παρασκευή 19:00-22:00, με μοναδική εξαίρεση την Παρασκευή 10/11, που το μάθημα θα μεταφερθεί την Πέμπτη 9/11. Οι συναντήσεις εξωτερικών λήψεων θα γίνονται εκτός σχολής και τα μαθήματα δεν θα πραγματοποιούνται την περίοδο των Χριστουγέννων.

Εξωτερικές λήψεις: 17/11, 4-14/12 (ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί), 20-30/01 (ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί)

Τελευταία συνάντηση: Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου