Με δύο ετήσιους κύκλους σπουδών και ένα επιπλέον κύκλο αφιερωμένο στην ανάπτυξη portfolio, το Βασικό Πρόγραμμα αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη επιλογή σπουδών της σχολής. Απευθύνεται σε κάθε παθιασμένο επίδοξο φωτογράφο, ανεξαρτήτως ηλικίας ή προηγούμενης εμπειρίας με το μέσο.

Τα εβδομαδιαία μαθήματα στοχεύουν στην τεχνική και τεχνολογική κατάρτιση του σπουδαστή, στην καλλιτεχνική του ανάπτυξη αλλά, κυρίως, στη δημιουργία μια νέας γενιάς φωτογράφων με θάρρος, υπομονή και αγάπη για την 8η τέχνη.

Έμπειροι καθηγητές – όλοι τους ενεργοί και καταξιωμένοι επαγγελματίες του χώρου – αφιερώνουν ιδιαίτερη προσοχή στην εξέλιξη του μαθητή. Προσκεκλημένοι ομιλητές και εξειδικευμένα μαθήματα διευρύνουν το φάσμα των διαθέσιμων γνώσεων και φωτογραφικών εμπειριών.

Ανάλογα με τους στόχους του κάθε σπουδαστή, επαγγελματικούς ή ερασιτεχνικούς, το πρόγραμμα είναι ευέλικτο και προσαρμόζεται σε διαφορετικούς ρυθμούς. Ταυτόχρονα, κάθε κύκλος είναι αυτοτελής και κορυφώνεται με μια ομαδική έκθεση μετά την ολοκλήρωση κάθε έτους.

Τα ολιγομελή τμήματα, ο επαρκής αερισμός, η απαραίτητη διαμόρφωση της αίθουσας (αποστάσεις μεταξύ των καθισμάτων) και η συστηματική απολύμανση της σχολής σε συνδυασμό με την τήρηση των επίσημων οδηγιών ατομικής υγιεινής, καθιστούν τη σχολή μας κατάλληλη για τη διεξαγωγή μαθημάτων υπό τις τρέχουσες συνθήκες.

Επιλεγμένα συγγράμματα από την παγκόσμια βιβλιογραφία είναι διαθέσιμα στις κυριότερες διδακτικές ενότητες. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται σε 30 μαθήματα συνολικής διάρκειας 90 ωρών. Χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης.

Οι σπουδαστές έχουν έκπτωση 30% σε όλα τα workshop της σχολής.

Καθηγητές: Γιάννης Ριζομάρκος, Ελένη Μουζακίτη, Θοδωρής Νικολάου, Κωνσταντίνος Τσιλιακός

ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΕ FUJI: Δεν έχεις κάμερα; Δεν έχεις πρόβλημα! Με την ευγενική χορηγία της Fujifilm Hellas δίνουμε στους μαθητές μας τη δυνατότητα να δανειστούν μία mirrorless Fujifilm digital camera για το φωτογραφικό τους ξεκίνημα.

1ος Κύκλος

 

Τα εβδομαδιαία μαθήματα φωτογραφίας του 1ου κύκλου σπουδών στο Όραμα είναι ιδανικά για αρχάριους φωτογράφους που θέλουν να μπουν στον κόσμο της φωτογραφίας. Κατά τη διάρκεια του έτους αυτού διδάσκονται όλες οι βασικές αρχές της φωτογραφίας -τόσο τεχνικές όσο και καλλιτεχνικές- και οι συμμετέχοντες εξελίσσονται δημιουργικά μέσα από θεωρητικά μαθήματα και πρακτική εξάσκηση σε ένα ολοκληρωμένο και ευρύ φάσμα μαθημάτων.

2ος Κύκλος

 

Ο 2ος κύκλος φωτογραφικών σπουδών απευθύνεται σε φωτογράφους που διαθέτουν τη βασική τεχνική και θεωρητική κατάρτιση και θέλουν πια να εμβαθύνουν στο φωτογραφικό μέσο. Με ανάθεση project, εξειδικευμένα μαθήματα και διδασκαλία προχωρημένων τεχνικών, η παρακολούθηση του έτους ωθεί τον νέο φωτογράφο στο επόμενο επίπεδο και τον εξοικειώνει με διαφορετικά φωτογραφικά είδη ώστε ν’ ανακαλύψει το δικό του ύφος.

Portfolio Development for MA Degrees and More

Το πρόγραμμα είναι αφιερωμένο στην ανάπτυξη και διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου φωτογραφικού έργου (portfolio) πάνω στην φωτογραφία ντοκουμέντο ή στο φωτορεπορτάζ. Απευθύνεται τόσο σε φοιτητές που θέλουν να οικοδομήσουν μια πτυχιακή εργασία ή να παρακολουθήσουν κάποιο μεταπτυχιακό πρόγραμμα, όσο και σε φωτογράφους που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε σημαντικούς διαγωνισμούς, να δημοσιεύσουν ή να παρουσιάσουν την δουλειά τους.

X