Με εβδομαδιαία μαθήματα και τρεις ετήσιους κύκλους, το Βασικό Πρόγραμμα αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη επιλογή σπουδών της σχολής. Απευθύνεται σε κάθε παθιασμένο επίδοξο φωτογράφο, ανεξαρτήτως ηλικίας ή προηγούμενης εμπειρίας με το μέσο.

Τα μαθήματα στοχεύουν στην τεχνική και τεχνολογική κατάρτιση του σπουδαστή, στην καλλιτεχνική του ανάπτυξη αλλά, κυρίως, στη δημιουργία μια νέας γενιάς φωτογράφων με θάρρος, υπομονή και αγάπη για την 8η τέχνη. Κάθε έτος κορυφώνεται με μια ομαδική έκθεση ενώ υπάρχει και η δυνατότητα ενός επιπλέον έτους για τη δημιουργία προσωπικού portfolio.

Έμπειροι καθηγητές -όλοι τους ενεργοί και καταξιωμένοι επαγγελματίες του χώρου- αφιερώνουν ιδιαίτερη προσοχή στην εξέλιξη του μαθητή. Προσκεκλημένοι ομιλητές και εξειδικευμένα μαθήματα διευρύνουν το φάσμα των διαθέσιμων γνώσεων και φωτογραφικών εμπειριών.

Ανάλογα με τους στόχους του κάθε σπουδαστή, επαγγελματικούς ή ερασιτεχνικούς, το πρόγραμμα είναι ευέλικτο και προσαρμόζεται σε διαφορετικούς ρυθμούς. Επιλέγοντας π.χ. την εντατικότερη Πλήρη Φοίτηση μπορεί κανείς να δώσει επιπλέον ώθηση στη σταδιοδρομία του, τόσο στην καλλιτεχνική όσο και στην εφαρμοσμένη φωτογραφία. Ταυτόχρονα, κάθε κύκλος είναι αυτοτελής και χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης με την ολοκλήρωση κάθε έτους.

Επιλεγμένα συγγράμματα από την παγκόσμια βιβλιογραφία είναι διαθέσιμα στις κυριότερες διδακτικές ενότητες. Οι σπουδαστές μπορούν είτε να επωφεληθούν από την επιλογή Πλήρους Φοίτησης με απεριόριστη πρόσβαση στα workshop ή να έχουν έκπτωση 20% σε όλα τα workshop της σχολής. Παρέχεται 10% έκπτωση με την εξόφληση όλου του ποσού και 10% έκπτωση σε άνεργους και φοιτητές.

Καθηγητές: Γιάννης ΡιζομάρκοςΜυρτώ Παπαδοπούλου, Δήμητρα ΠαπαγεωργίουΚωνσταντίνος ΤσιλιακόςΕιρήνη Αλέξη

ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΕ FUJI: Δεν έχεις κάμερα; Δεν έχεις πρόβλημα! Με την ευγενική χορηγία της Fujifilm Hellas δίνουμε στους μαθητές μας τη δυνατότητα να δανειστούν μία mirrorless Fujifilm digital camera για το φωτογραφικό τους ξεκίνημα.

1ος Κύκλος

Το πρόγραμμα του 1ου κύκλου απευθύνεται σε αρχάριους που επιθυμούν να καταρτιστούν στις βασικές τεχνικές και θεωρητικές γνώσεις που θα τους επιτρέψουν να ενταχθούν στον κόσμο της φωτογραφίας.

2ος Κύκλος

Το πρόγραμμα του 2ου κύκλου απευθύνεται σε φωτογράφους που διαθέτουν την βασική τεχνική και θεωρητική κατάρτιση, επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους και να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους.

3ος Κύκλος

Το πρόγραμμα του 3ου κύκλου παρέχει τα θεμέλια σε φωτογράφους που θέλουν να αναπτύξουν δημιουργικά και πρωτότυπα έργα με αφηγηματική δομή και εννοιολογικό περιεχόμενο.

Portfolio Development for MA Degrees and More

Το πρόγραμμα είναι αφιερωμένο στην ανάπτυξη και διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου φωτογραφικού έργου (πορτφόλιο) πάνω στη φωτογραφία ντοκουμέντο ή στο φωτορεπορτάζ, μέσω ατομικών συναντήσεων με τον επιβλέποντα καθηγητή. Απευθύνεται τόσο σε φοιτητές που θέλουν να οικοδομήσουν μια πτυχιακή εργασία ή να παρακολουθήσουν κάποιο μεταπτυχιακό πρόγραμμα, όσο και σε φωτογράφους που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε  σημαντικούς διαγωνισμούς, να δημοσιεύσουν ή να παρουσιάσουν την δουλειά τους.

X