Διδάσκουν:  Γιάννης Ριζομάρκος, Μυρτώ Παπαδοπούλου, Δήμητρα ΠαπαγεωργίουΕιρήνη Αλέξη

Το πρόγραμμα του 1ου κύκλου απευθύνεται σε αρχάριους που επιθυμούν να καταρτιστούν στις βασικές τεχνικές και θεωρητικές γνώσεις που θα τους επιτρέψουν να ενταχθούν στον κόσμο της φωτογραφίας. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη κατανόηση των φωτογραφικών υλικών και τεχνικών, στις θεμελιώδεις αρχές σύνθεσης της εικόνας και στην ανάπτυξη της αισθητικής, μέσα από ένα ευρύ φάσμα μαθημάτων που καλύπτουν τεχνικά και θεωρητικά ζητήματα.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται σε 30 μαθήματα συνολικής διάρκειας 90 ωρών ενώ οι σπουδαστές μπορούν είτε να επωφεληθούν από την επιλογή Πλήρους Φοίτησης με απεριόριστη πρόσβαση στα workshops ή να έχουν έκπτωση 20% σε όλα τα workshops της σχολής. Παρέχεται 10% έκπτωση με την εξόφληση όλου του ποσού και 10% έκπτωση σε άνεργους και φοιτητές.

Οι διδακτικές ενότητες αναπτύσσονται ως εξής:

ΕΓΓΡΑΦΗ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 

Διάρκεια : 7 μήνες, 90 ώρες (Οκτώβριο – Μάιο)

Μέρα: Δευτέρα

Ώρες μαθημάτων: 19:00-22:00

Έναρξη: Δευτέρα 9 Οκτωβρίου

Βασικό Κόστος: 690€+ΦΠΑ. Με την εγγραφή καταβάλλονται 180€+ΦΠΑ και το υπόλοιπο σε 6 μηνιαίες δόσεις των 85€+ΦΠΑ από Νοέμβριο έως και Απρίλιο.

Κόστος με βιβλία: 770€ +ΦΠΑ. Με την εγγραφή καταβάλλονται 260€ +ΦΠΑ (ποσό εγγραφής + κόστος βιβλίων) και το υπόλοιπο σε 6 μηνιαίες δόσεις των 85€+ΦΠΑ από Νοέμβριο έως και Απρίλιο.

Πλήρης Φοίτηση: Περιλαμβάνει το Βασικό Πρόγραμμα, τα παρεχόμενα βιβλία και απεριόριστες συμμετοχές σε workshops επιλογής του σπουδαστή. Το κόστος διαμορφώνεται στα 1200€ +ΦΠΑ.* Με την εγγραφή καταβάλλονται 420€ +ΦΠΑ (ποσό εγγραφής + κόστος βιβλίων) και το υπόλοιπο σε 6 μηνιαίες δόσεις των 130€+ΦΠΑ από Νοέμβριο έως και Απρίλιο.

*Σημείωση: Εξαιρούνται τα travel programs. Στα εργαστήρια με μοντέλα υπάρχει επιπλέον χρέωση 30€.

Τα δίδακτρα εξοφλούνται στο 1ο μάθημα του μήνα.

Παρέχεται 10% έκπτωση με την εξόφληση όλου του ποσού και 10% έκπτωση σε άνεργους και φοιτητές.

Οι σπουδαστές που δεν θα επιλέξουν την Πλήρη Φοίτηση λαμβάνουν έκπτωση 20% σε όλα τα workshops της σχολής.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ

Διδάσκει η Δήμητρα Παπαγεωργίου
Το μάθημα διερευνά τις αρχές των φωτογραφικών υλικών και τεχνικών,  εστιάζοντας στην πρακτική εφαρμογή τους. Τα θέματα που αναλύονται αφορούν τη λειτουργία της μηχανής και των φακών: ταχύτητα κλείστρου, διάφραγμα, αρχεία RAW, ισορροπία λευκού, εστιακή απόσταση, φωτομέτρηση. Οι βασικές λειτουργίες της φωτογραφικής μηχανής και η τεχνική προσέγγιση της λήψης δημιουργούν τις συνθήκες  για την ποιοτική βελτίωση της εικόνας.

Παρέχεται σχετικό βιβλίο και σημειώσεις.

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΕΣΗ ΕΙΚΟΝΑΣ

Διδάσκουν οι Γιάννης Ριζομάρκος, Μυρτώ Παπαδοπούλου
Πώς οι γραμμές, τα σχήματα, το φως, η σκιά, το χρώμα συνθέτουν τα μέσα της δημιουργικής μας έκφρασης; Oι σπουδαστές μαθαίνουν να αξιοποιούν τα βασικά στοιχεία της εικόνας, ώστε να αναδειχθεί το μήνυμα και η εννοιολογική υπόσταση της φωτογραφίας. Παράλληλα θα εφοδιαστούν με τα κριτήρια εκείνα που θα τους επιτρέψουν να αναλύουν τις φωτογραφίες τους, να αναπτύξουν τις απόψεις τους και να εκφράσουν τις ιδέες τους τόσο οπτικά όσο και προφορικά.

Παρέχεται σχετικό βιβλίο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΦΗΓΗΣΗ

Διδάσκει η Μυρτώ Παπαδοπούλου
Η αφήγηση είναι θεμελιώδους σημασίας για το φωτογραφικό περιεχόμενο και σ’ αυτό το μάθημα αναλύονται η μεθοδολογία και οι τρόποι ομαδοποίησης των εικόνων, για την δημιουργία αφηγηματικής δομής.  Η σύνθεση, η επεξεργασία, η επιμέλεια είναι κάποια από τα στοιχεία που χρειάζονται για την οικοδόμηση της απαραίτητης συνοχής και αλληλουχίας των εικόνων. Κατά τη διαδικασία οι σπουδαστές θα εξελίξουν την ματιά τους, θα αναπτύξουν τη δική τους «φωνή» και θα εξερευνήσουν ιδέες που θα μπορούν να εξελιχθούν σε μακροπρόθεσμα project.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Διδάσκει o Γιάννης Ριζομάρκος
Η καλλιτεχνική φωτογραφία συνίσταται στην μεταμόρφωση της πραγματικότητας μέσα από την προσωπική ματιά του φωτογράφου. Με εφόδια τη φαντασία, το συναίσθημα και τον πειραματισμό οι μαθητές θα κληθούν να κάνουν την υπέρβαση από αυτό το οποίο βλέπουν στην δική τους κατασκευασμένη πραγματικότητα. Υπό την καθοδήγηση του καθηγητή θα δημιουργήσουν εικόνες που αντανακλούν την αισθητική τους και το δημιουργικό τους πνεύμα.

Παρέχεται σχετικό βιβλίο.

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Διδάσκουν οι Γιάννης Ριζομάρκος, Μυρτώ Παπαδοπούλου
Μια εισαγωγή στην ιστορία της φωτογραφίας. Με σημεία αναφοράς τα έργα φωτογράφων που τη σημάδεψαν, αναλύονται οι τάσεις της κάθε εποχής και αναπτύσσονται απόψεις που θα επιδράσουν στις εργασίες των σπουδαστών.

PHOTOSHOP FOR PHOTOGRAPHERS (ΜΑΘΗΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ)

Διδάσκει η Ειρήνη Αλέξη
Το Photoshop αποτελεί το δημιουργικό εργαλείο για την ολοκλήρωση της ψηφιακής εικόνας. Tα μαθήματα εισάγουν τους σπουδαστές στις βασικές δεξιότητες που απαιτούνται για να επεξεργάζονται εποικοδομητικά τις εικόνες τους. Η εξοικείωση με τον χώρο εργασίας των προγραμμάτων,  η διαχείριση των αρχείων Raw, το μέγεθος και η ανάλυση της εικόνας, η διόρθωση της έκθεσης, της αντίθεσης και της οξύτητας, η διαχείριση του χρώματος και τα βασικά εργαλεία retouch, είναι κάποια από τα θέματα που θα αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.  Οι μαθητές θα πρέπει να έχουν μαζί το laptop τους και το πρόγραμμα.

Παρέχονται σημειώσεις.

Παρέχονται βιβλία στις διδακτικές ενότητες «Φωτογραφική Τεχνολογία και Πρακτική», «Σχεδιασμός και Σύνθεση Εικόνας» και «Καλλιτεχνική Φωτογραφία», ενώ παρέχονται συμπληρωματικές σημειώσεις στο μάθημα του Photoshop.

ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΕ FUJI: Δεν έχεις ακόμη κάμερα; Δεν έχεις πρόβλημα! Με την ευγενική χορηγία της Fujifilm Hellas, δίνουμε στους μαθητές μας τη δυνατότητα να δανειστούν μία mirrorless Fujifilm digital camera για το φωτογραφικό τους ξεκίνημα.

X