Διδάσκουν: Γιάννης Ριζομάρκος, Μυρτώ Παπαδοπούλου, Κωνσταντίνος Τσιλιακός, Ειρήνη Αλέξη

Το πρόγραμμα του 2ου κύκλου, απευθύνεται σε φωτογράφους που διαθέτουν την βασική τεχνική και θεωρητική κατάρτιση, επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους και να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους. Τα μαθήματα εστιάζουν σε βάθος στην κατανόηση του φωτογραφικού μέσου, δίνοντας ίση έμφαση σε όλους τους τομείς της φωτογραφικής σκέψης και πρακτικής.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται σε 30 μαθήματα συνολικής διάρκειας 90 ωρών, ενώ οι σπουδαστές επωφελούνται με έκπτωση 30% σε όλα τα workshop της σχολής. Παρέχεται 10% έκπτωση με την εξόφληση όλου του ποσού και 10% έκπτωση σε άνεργους και φοιτητές.

Για την εγγραφή δεν είναι απαραίτητη η παρακολούθηση του 1ου κύκλου, με προϋπόθεση τη συνέντευξη και την παρουσίαση ενδεικτικής δουλειάς του ενδιαφερόμενου.

Οι διδακτικές ενότητες αναπτύσσονται ως εξής:

ΕΓΓΡΑΦΗ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διάρκεια: 7 μήνες, 90 ώρες (Οκτώβριος – Μάιος)

Μέρα: Τετάρτη

Ώρες μαθημάτων: 18:00 – 21:00

Έναρξη: Τετάρτη 10 Οκτωβρίου

Βασικό Κόστος: 790€+ΦΠΑ. Με την εγγραφή καταβάλλονται 250€+ΦΠΑ και το υπόλοιπο σε 6 μηνιαίες δόσεις των 90€+ΦΠΑ από Νοέμβριο έως και Απρίλιο.

Κόστος με βιβλία: 870€+ΦΠΑ. Με την εγγραφή καταβάλλονται 330€+ΦΠΑ (ποσό εγγραφής + κόστος βιβλίων) και το υπόλοιπο σε 6 μηνιαίες δόσεις των 90€+ΦΠΑ από Νοέμβριο έως και Απρίλιο.

Photoshop Επιλογής: 80€+ΦΠΑ. Πρόκειται για 3 μαθήματα συνολικής διάρκειας 9 ωρών. Παρέχονται σημειώσεις.

Τα δίδακτρα εξοφλούνται στο 1ο μάθημα του μήνα. Παρέχεται 10% έκπτωση με την εξόφληση όλου του ποσού και 10% έκπτωση σε άνεργους και φοιτητές. Οι σπουδαστές λαμβάνουν έκπτωση 30% σε όλα τα workshop της σχολής.

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Διδάσκουν οι Γιάννης Ριζομάρκος, Μυρτώ Παπαδοπούλου
Το μάθημα εστιάζει στις σύγχρονες τάσεις της καλλιτεχνικής φωτογραφίας, καθώς και στις κυρίαρχες πολιτιστικές και αισθητικές ιδέες που εκφράζει και την κατέστησαν μία σημαντική εικαστική τέχνη. Μέσα από τα έργα αναγνωρισμένων φωτογράφων, οι σπουδαστές θα εμπνευστούν και θα καλλιεργήσουν την προσωπική τους έκφραση, θα εμβαθύνουν σε έννοιες και συναισθήματα που θα επιδράσουν στα τρέχοντα φωτογραφικά τους έργα. Παρέχεται σχετικό βιβλίο.

STUDIO ΦΩΤΙΣΜΟΣ

Διδάσκει ο Κωνσταντίνος Τσιλιακός
Στο μάθημα αναλύονται πολύπλοκες τεχνικές φωτισμού που χρησιμοποιούνται στην σύγχρονη επαγγελματική φωτογραφία. Μέσα από τη ματιά και τις μεθόδους που εφαρμόζει ο Κων/νος Τσιλιακός, οι σπουδαστές θα εξασκηθούν στις τεχνικές φωτογραφίζοντας μοντέλα, ενώ ενθαρρύνονται να πειραματιστούν και να δημιουργήσουν το «δικό τους» φως, αναπτύσσοντας παράλληλα το προσωπικό τους ύφος. Παρέχεται σχετικό βιβλίο.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

Διδάσκει η Μυρτώ Παπαδοπούλου
Το μάθημα εστιάζει κυρίως στις ερευνητικές δεξιότητες, τεχνικές γνώσεις και στρατηγικές που απαιτούνται για την παραγωγή ενός φωτογραφικού project. Τα θέματα που αναλύονται περιλαμβάνουν την έρευνα για τη συλλογή δεδομένων, το προγραμματισμό των λήψεων, τους τρόπους  τεκμηρίωσης μίας ιστορίας, τη σημασία του editing, καθώς και φωτογραφικές μεθόδους αφήγησης που θα βοηθήσουν τον σπουδαστή να εξελίξει το έργο του κατά την διάρκεια της χρονιάς. Παρέχεται σχετικό βιβλίο.

ΤΟ ΠΟΡΤΡΕΤΟ

Διδάσκει ο Γιάννης Ριζομάρκος
Οι σπουδαστές θα μάθουν να δημιουργούν μοναδικά πορτρέτα και αυτοπορτρέτα, που αντανακλούν πτυχές της προσωπικότητας του φωτογραφιζόμενου, προκαλώντας συναισθηματικές αντιδράσεις. Ο πειραματισμός με διάφορες φωτογραφικές τεχνικές, η δύναμη του χρώματος και το ασπρόμαυρο, η διερεύνηση των σχέσεων μεταξύ του θέματος και του εαυτού τους είναι κάποιες από τις δημιουργικές διαδικασίες που ανάγουν τα πορτρέτα στο επόμενο επίπεδο. Το μάθημα περιλαμβάνει συζητήσεις και παρουσιάσεις φωτογράφων που έχουν χρησιμοποιήσει την προσωπογραφία ως εκφραστικό εργαλείο.

ADVANCED PHOTOSHOP (ΕΠΙΛΟΓΗΣ)

Διδάσκει η Ειρήνη Αλέξη
Τα μαθήματα έχουν σχεδιαστεί για να διευρύνουν τις ήδη υπάρχουσες δεξιότητες στο Photoshop και να οδηγήσουν τους σπουδαστές στο επιπλέον βήμα που χρειάζεται ώστε να κάνουν την ψηφιακή τους τέχνη άρτια και ξεχωριστή.  Μερικές από τις ενότητες που διδάσκονται περιλαμβάνουν τη χρήση layers και μασκών,  εξειδικευμένων εργαλείων retouch, τη χρήση των φίλτρων και τεχνικών μοντάζ. Οι μαθητές θα πρέπει να έχουν μαζί το laptop τους με το πρόγραμμα. Το κόστος διαμορφώνεται στα 80€+ΦΠΑ για 3 μαθήματα συνολικής διάρκειας 9 ωρών. Παρέχονται σημειώσεις.

Παρέχονται βιβλία στις διδακτικές ενότητες «Σύγχρονη Καλλιτεχνική Φωτογραφία», «Studio Φωτισμός» και «Εισαγωγή στην Φωτογραφία Ντοκουμέντο», ενώ παρέχονται σημειώσεις στο μάθημα του Photoshop.

X