Διδάσκουν: Γιάννης Ριζομάρκος, Μυρτώ Παπαδοπούλου

Το πρόγραμμα του 3ου κύκλου παρέχει τα θεμέλια σε φωτογράφους που θέλουν να αναπτύξουν δημιουργικά και πρωτότυπα έργα με αφηγηματική δομή και εννοιολογικό περιεχόμενο.  Οι σπουδαστές μαθαίνουν να ξεπερνούν τα όρια τους αφήνοντας την περιέργεια και το πάθος τους να τους οδηγήσουν σε νέες προσεγγίσεις, προσδιορίζοντας το προσωπικό τους ύφος ώστε να φτάσουν σε υψηλό επίπεδο δημιουργικής εξέλιξης.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται σε 30 μαθήματα συνολικής διάρκειας 90 ωρών, ενώ οι σπουδαστές έχουν έκπτωση 20% σε όλα τα workshops της σχολής. Παρέχεται 10% έκπτωση με την εξόφληση όλου του ποσού και 10% έκπτωση σε άνεργους και φοιτητές.

Για την εγγραφή δεν είναι απαραίτητη η παρακολούθηση του 2ου κύκλου, με προϋπόθεση τη συνέντευξη και την παρουσίαση ενδεικτικής δουλειάς του ενδιαφερόμενου.

Οι διδακτικές ενότητες αναπτύσσονται ως εξής:

ΕΓΓΡΑΦΗ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διάρκεια: 7 μήνες, 90 ώρες (Οκτώβριος – Μάιος)

Μέρα: Τρίτη

Ώρες μαθημάτων: 19:00 – 22:00

Έναρξη: Τρίτη 9 Οκτωβρίου

Βασικό Κόστος: 720€+ΦΠΑ. Με την εγγραφή καταβάλλονται 180€+ΦΠΑ και το υπόλοιπο σε 6 μηνιαίες δόσεις των 90€+ΦΠΑ από Νοέμβριο έως και Απρίλιο.

Πλήρης Φοίτηση: Περιλαμβάνει το Βασικό Πρόγραμμα, τα παρεχόμενα βιβλία και απεριόριστες συμμετοχές* σε workshop επιλογής του σπουδαστή (εξαιρούνται τα εκτός πόλης). Το κόστος διαμορφώνεται στα 1120€+ΦΠΑ. Με την εγγραφή καταβάλλονται 340€+ΦΠΑ  και το υπόλοιπο σε 6 μηνιαίες δόσεις των 130€+ΦΠΑ από Νοέμβριο έως και Απρίλιο.

*Σημείωση: Εξαιρείται το Travel Program, ενώ στα εργαστήρια με μοντέλα υπάρχει επιπλέον χρέωση 20€.

Τα δίδακτρα εξοφλούνται στο 1ο μάθημα του μήνα. Παρέχεται 10% έκπτωση με την εξόφληση όλου του ποσού και 10% έκπτωση σε άνεργους και φοιτητές. Οι σπουδαστές που δεν θα επιλέξουν την Πλήρη Φοίτηση λαμβάνουν έκπτωση 20% σε όλα τα workshop της σχολής.

DOCUMENTARY STORYTELLING

Διδάσκει η Μυρτώ Παπαδοπούλου
Το να δημιουργήσεις  ένα συνεκτικό φωτογραφικό έργο με προσωπικό στυλ, ειλικρινή και σαφή αφήγηση, είναι η πιο σημαντική πρόκληση για ένα φωτογράφο. Οι σπουδαστές θα κληθούν να ολοκληρώσουν ένα φωτογραφικό project, ακριβώς όπως θα έκαναν για ένα έντυπο μέσο. Θα έρθουν σε επαφή με ανθρώπους και καταστάσεις και θα αναπτύξουν την θεματολογία τους, εξισορροπώντας τις καλλιτεχνικές ανάγκες με τις απαιτήσεις μιας ανάθεσης. Ο στόχος του μαθήματος είναι διττός: να αναπτύξει την διορατικότητα, η οποία βοηθά τον σπουδαστή να οικοδομήσει ένα συνεκτικό και μοναδικό έργο και επίσης, να τον προετοιμάσει για την σταδιοδρομία του στον τομέα της φωτογραφίας.

ΤΟ ΟΠΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Διδάσκει ο Γιάννης Ριζομάρκος
Πώς οι εμπειρίες, η κουλτούρα, το περιβάλλον και η καθημερινότητα  μπορούν να αποτυπωθούν στις εικόνες μας; Το μάθημα διερευνά τον αυτοβιογραφικό χαρακτήρα της φωτογραφίας και τους συμβολισμούς που εκφράζουν τα συναισθήματα και τις διαθέσεις. Η πνευματική αναζήτηση, ο χρόνος, ο χώρος, το φως, είναι βασικοί άξονες για τη δημιουργία εικόνων που αντανακλούν το συνειδητό και το ασυνείδητο. Στη τάξη θα αναλυθεί το έργο φωτογράφων όπως ο Larry Clark, η Nan Goldin, ο Antoine d’ Agata, η Sally Mann και ο ρόλος τους στη σύγχρονη τέχνη, ώστε οι σπουδαστές να βρουν την έμπνευση και το απαραίτητο θάρρος να αναπτύξουν τις προσωπικές τους ιστορίες.

X