Το Βασικό Πρόγραμμα Σπουδών της σχολής αποτελεί την ιδανική επιλογή για όλους όσους επιθυμούν να εμβαθύνουν την κατανόηση τους για το φωτογραφικό μέσο και να εξελίξουν τη δημιουργική τους έκφραση μέσα από μία ολοκληρωμένη εκπαιδευτική εμπειρία. Απευθύνεται σε ανθρώπους κάθε ηλικίας, που σκοπεύουν να ασχοληθούν με τη φωτογραφία σε ερασιτεχνικό ή σε επαγγελματικό επίπεδο.

Πρωταρχικός στόχος είναι οι σπουδαστές να οικοδομήσουν τις γνώσεις, την υπομονή και το πάθος που χρειάζεται για την σταδιοδρομία τους στην δημιουργική ή εφαρμοσμένη φωτογραφία.

Μέσα από ένα εβδομαδιαίο διδακτικό Πρόγραμμα με επίκεντρο το μαθητή, χτίζονται τα θεμέλια για την ανάπτυξη της φωτογραφικής δεξιότητας του κάθε ατόμου σε ένα υποστηρικτικό εκπαιδευτικό περιβάλλον.

Οι καθηγητές μας αποτελούν μια ομάδα  έμπειρων επαγγελματιών του χώρου, ενώ μια σειρά προσκεκλημένων φωτογράφων-ομιλητών, εμπλουτίζουν περαιτέρω την διαδικασία μάθησης.

Το Πρόγραμμα αποτελείται από τρεις ετήσιους αυτοτελείς κύκλους που κορυφώνονται με μία έκθεση φωτογραφίας στην αρχή κάθε νέας ακαδημαϊκής χρονιάς και έναν ακόμα αφιερωμένο στην ανάπτυξη και διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου φωτογραφικού έργου.

Μετά την ολοκλήρωση του κάθε κύκλου χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης, ενώ στους σπουδαστές μας παρέχεται έκπτωση 20% σε όλα τα workshops της σχολής.

Καθηγητές: Γιάννης Ριζομάρκος, Ειρήνη ΜιχοπούλουΜάρω Κουρή, Μυρτώ Παπαδοπούλου, Κωνσταντίνος Τσιλιακός, Μάνος Μανωλιουδάκης

1ος Κύκλος

Το πρόγραμμα του 1ου κύκλου απευθύνεται σε αρχάριους που επιθυμούν να καταρτιστούν στις βασικές τεχνικές και θεωρητικές γνώσεις που θα τους επιτρέψουν να ενταχθούν στον κόσμο της φωτογραφίας.

2ος Κύκλος

Το πρόγραμμα του 2ου κύκλου απευθύνεται σε φωτογράφους που διαθέτουν τη βασική τεχνική και θεωρητική κατάρτιση, επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους και να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους.

3ος Κύκλος

Το πρόγραμμα του 3ου κύκλου παρέχει τα θεμέλια σε φωτογράφους που θέλουν να αναπτύξουν δημιουργικά και πρωτότυπα έργα με αφηγηματική δομή και εννοιολογικό περιεχόμενο.

Portfolio Development for MA Degrees and More

Το πρόγραμμα είναι αφιερωμένο στην ανάπτυξη και διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου φωτογραφικού έργου (πορτφόλιο) πάνω στη φωτογραφία ντοκουμέντο ή στο φωτορεπορτάζ. Απευθύνεται τόσο σε φοιτητές που θέλουν να οικοδομήσουν μια πτυχιακή εργασία ή να παρακολουθήσουν κάποιο μεταπτυχιακό πρόγραμμα, όσο και σε φωτογράφους που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε  σημαντικούς διαγωνισμούς, να δημοσιεύσουν ή να παρουσιάσουν την δουλειά τους.