Διδάσκουν:  Γιάννης Ριζομάρκος, Ειρήνη ΜιχοπούλουΜάρω Κουρή, Ειρήνη Αλέξη

Το πρόγραμμα του 1ου κύκλου απευθύνεται σε αρχάριους που επιθυμούν να καταρτιστούν στις βασικές τεχνικές και θεωρητικές γνώσεις που θα τους επιτρέψουν να ενταχθούν στον κόσμο της φωτογραφίας. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη κατανόηση των φωτογραφικών υλικών και τεχνικών, στις θεμελιώδεις αρχές σύνθεσης της εικόνας και στην ανάπτυξη της αισθητικής, μέσα από ένα ευρύ φάσμα μαθημάτων που καλύπτουν τεχνικά και θεωρητικά ζητήματα.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται σε 30 μαθήματα συνολικής διάρκειας 90 ωρών ενώ οι σπουδαστές έχουν έκπτωση 20% σε όλα τα workshops της σχολής. Παρέχεται 10% έκπτωση με την εξόφληση όλου του ποσού και 10% έκπτωση σε άνεργους και φοιτητές.

Οι διδακτικές ενότητες αναπτύσσονται ως εξής:

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ

Διδάσκει η Ειρήνη Μιχοπούλου
Το μάθημα διερευνά τις αρχές των φωτογραφικών υλικών και τεχνικών,  εστιάζοντας στην πρακτική εφαρμογή τους. Τα θέματα που αναλύονται αφορούν τη λειτουργία της μηχανής και των φακών: ταχύτητα κλείστρου, διάφραγμα, αρχεία RAW, ισορροπία λευκού, εστιακή απόσταση, φωτομέτρηση. Οι βασικές λειτουργίες της φωτογραφικής μηχανής και η τεχνική προσέγγιση της λήψης δημιουργούν τις συνθήκες  για την ποιοτική βελτίωση της εικόνας.

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΕΣΗ ΕΙΚΟΝΑΣ

Διδάσκει o Γιάννης Ριζομάρκος
Πώς οι γραμμές, τα σχήματα, το φως, η σκιά, το χρώμα συνθέτουν τα μέσα της δημιουργικής μας έκφρασης; Oι σπουδαστές μαθαίνουν να αξιοποιούν τα βασικά στοιχεία της εικόνας, ώστε να αναδειχθεί το μήνυμα και η εννοιολογική υπόσταση της φωτογραφίας. Παράλληλα θα εφοδιαστούν με τα κριτήρια εκείνα που θα τους επιτρέψουν να αναλύουν τις φωτογραφίες τους, να αναπτύξουν τις απόψεις τους και να εκφράσουν τις ιδέες τους τόσο οπτικά όσο και προφορικά.

STUDIO ΦΩΤΙΣΜΟΣ

Διδάσκει η Ειρήνη Μιχοπούλου
Το μάθημα εισάγει τους σπουδαστές στις αρχές του φωτισμού και τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται στο studio. Μέσα από δημιουργικές ασκήσεις και παραδείγματα και δουλεύοντας ομαδικά πάνω σε project, μαθαίνουν πώς να διαχειρίζονται το φως και εξοικειώνονται με τον εξοπλισμό.

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Διδάσκουν οι Γιάννης Ριζομάρκος, Ειρήνη Μιχοπούλου
Μια εισαγωγή στην ιστορία της φωτογραφίας μέσα από τα έργα φωτογράφων που τη σημάδεψαν. Μέσα από τα έργα κλασικών φωτογράφων αναλύονται οι τάσεις της κάθε εποχής και αναπτύσσονται απόψεις που θα επιδράσουν στις εργασίες των σπουδαστών.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΦΗΓΗΣΗ

Διδάσκει ο Γιάννης Ριζομάρκος
Η αφήγηση είναι θεμελιώδους σημασίας για το φωτογραφικό περιεχόμενο και σ’ αυτό το μάθημα αναλύονται η μεθοδολογία και οι τρόποι ομαδοποίησης των εικόνων, για την δημιουργία αφηγηματικής δομής.  Η σύνθεση, η επεξεργασία, η επιμέλεια είναι κάποια από τα στοιχεία που χρειάζονται για την οικοδόμηση της απαραίτητης συνοχής και αλληλουχίας των εικόνων. Κατά τη διαδικασία οι σπουδαστές θα εξελίξουν την ματιά τους, θα αναπτύξουν τη δική τους «φωνή» και θα εξερευνήσουν ιδέες που θα μπορούν να εξελιχθούν σε μακροπρόθεσμα project.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Διδάσκει η Μάρω Κουρή
Το μάθημα έχει σχεδιαστεί για να δώσει μια γενική εικόνα του φωτορεπορτάζ, εστιάζοντας σε τρεις βασικούς τομείς: τον τόπο, το γεγονός και το θέμα. Με αναθέσεις εργασιών, οι σπουδαστές θα διδαχθούν τους τρόπους να παρατηρούν και να εντοπίζουν τα θέματά τους, συλλαμβάνοντας ειλικρινείς στιγμές που τεκμηριώνουν με ευαισθησία και πειστικότητα τα γεγονότα. Παράλληλα, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη σύνθεση και την αφηγηματική δομή, ώστε να αναπτύξουν τις ατομικές τους δεξιότητες και τεχνικές.

PHOTOSHOP & LIGHTROOM

Διδάσκει η Ειρήνη Αλέξη
Το Photoshop και το Lightroom αποτελούν τα δημιουργικά εργαλεία για την ολοκλήρωση της ψηφιακής εικόνας. Tα μαθήματα εισάγουν τους σπουδαστές στις βασικές δεξιότητες που απαιτούνται για να επεξεργάζονται εποικοδομητικά τις εικόνες τους. Η εξοικείωση με τον χώρο εργασίας των προγραμμάτων,  η διαχείριση των αρχείων Raw, το μέγεθος και η ανάλυση της εικόνας, η διόρθωση της έκθεσης, της αντίθεσης και της οξύτητας, η διαχείριση του χρώματος και τα βασικά εργαλεία retouch, είναι κάποια από τα θέματα που θα αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.  Οι μαθητές θα πρέπει να έχουν μαζί το laptop τους και τα προγράμματα.

ΕΓΓΡΑΦΗ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 

Διάρκεια : 7 μήνες, 90 ώρες

Μέρα: Δευτέρα

Ώρες μαθημάτων: 19:00-22:00

Έναρξη: Δευτέρα 10 Οκτωβρίου

Κόστος: 590€+ΦΠΑ. Με την εγγραφή καταβάλλονται 170€+ΦΠΑ και το υπόλοιπο σε 6 μηνιαίες δόσεις των 70€+ΦΠΑ με πρώτη δόση τον Δεκέμβριο. Τα δίδακτρα εξοφλούνται στο 1ο μάθημα του μήνα.

Παρέχεται 10% έκπτωση με την εξόφληση όλου του ποσού και 10% έκπτωση σε άνεργους και φοιτητές.

Οι σπουδαστές λαμβάνουν έκπτωση 20% σε όλα τα workshops της σχολής.