© Στέφανη Κολλίντζα

Κατά την περίοδο της καραντίνας και της απομόνωσης, το Όραμα είχε την υποχρέωση να παρέχει την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση και στήριξη στους μαθητές του όπως και τους φίλους της φωτογραφίας, έχοντας ως κύρια προτεραιότητα την ασφάλεια όλων. Με γνώμονα την απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, τα μαθήματα των ετήσιων προγραμμάτων διενεργήθηκαν επιτυχώς μέσω online βιντεοκλήσεων, ενώ παράλληλα διοργανώθηκαν δωρεάν μαθήματα φωτογραφίας μέσω Facebook Live με εισηγητές τους εξαίρετους δάσκαλους της σχολής.

Στο Όραμα είμαστε έτοιμοι για την επανέναρξη των μαθημάτων και των workshop στο χώρο της σχολής εναρμονιζόμενοι με τις επίσημες οδηγίες και άδειες.

Τα ολιγομελή τμήματα, ο συστηματικός και επαρκής αερισμός και η πλήρης απολύμανση της σχολής σε συνδυασμό με την τήρηση των επίσημων οδηγιών ατομικής υγιεινής και την απαραίτητη διαμόρφωση της αίθουσας (αποστάσεις μεταξύ των καθισμάτων) καθιστούν τη σχολή μας κατάλληλη για τη συνέχιση των μαθημάτων υπό τις τρέχουσες συνθήκες.

Κάνοντας χρήση αντισηπτικών, πλένοντας τακτικά τα χέρια μας και έχοντας υποχρεωτικά μαζί ο καθένας την ατομική του μάσκα σε κάθε μας συνάντηση, τα μαθήματα μπορούν να συνεχιστούν υπεύθυνα. Η χρήση της μάσκας θα είναι προαιρετική κατά την διάρκεια των μαθημάτων αλλά υποχρεωτική στις κοντινές επαφές όταν αυτές είναι απαραίτητες για μαθησιακούς λόγους μεταξύ καθηγητών και μαθητών (ετήσια προγράμματα, workshop, εξωτερικά μαθήματα, ιδιαίτερα κτλ). Αντισηπτικά και γάντια θα παρέχονται από τη σχολή.

Παρακολουθώντας πιστά και με σοβαρότητα τις εξελίξεις και τηρώντας όλα τα προληπτικά μέτρα και τις οδηγίες της πολιτείας και του ΠΟΥ, είμαστε προετοιμασμένοι για να προσαρμοστούμε σε οποιαδήποτε νέα συνθήκη που θα προκύψει και πιθανόν να απαιτήσει αλλαγές και τήρηση νέων μέτρων στη διδασκαλία όπως και τη διαδικτυακή συνέχιση των μαθημάτων.

 

X