ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διάρκεια: 12 συναντήσεις/ 3 μήνες

Κόστος: 450€+ΦΠΑ. Με την εγγραφή καταβάλλονται 150€+ΦΠΑ και το υπόλοιπο σε 2 μηνιαίες δόσεις των 150€+ΦΠΑ, το Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.

Έκπτωση 10% με την εφ’ άπαξ εξόφληση όλου του ποσού κατά την εγγραφή.

Εγγραφές: Έως Τετάρτη 31 Οκτωβρίου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Έναρξη: Παρασκευή 2 Νοεμβρίου

Τα μαθήματα θα γίνονται στη σχολή κάθε Παρασκευή 19:00-22:00. Οι συναντήσεις εξωτερικών λήψεων θα γίνονται εκτός σχολής και τα μαθήματα δεν θα πραγματοποιούνται την περίοδο των Χριστουγέννων.

Τελευταία συνάντηση: Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου

Εξωτερικές λήψεις: Σάββατο 17 Νοέμβρη, τις εβδομάδες 3-15 Δεκεμβρίου (ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί), Θεοφάνεια 6 Ιανουαρίου

Εισηγητές: Μενέλαος Μυρίλλας, Νίκος Παλαιολόγος

Η σχολή φωτογραφικών σπουδών Όραμα σε συνεργασία με το ειδησεογραφικό πρακτορείο SOOC διοργανώνουν για δεύτερη συνεχή χρονιά νέο κύκλο σεμιναρίων εξειδίκευσης στον τομέα του Press Photography, τρίμηνης διάρκειας. Το πρόγραμμα παρέχει στους συμμετέχοντες θεμελιώδεις γνώσεις και δεξιότητες σε επαγγελματικό επίπεδο και τους προετοιμάζει για να εργαστούν με επιτυχία στο διαρκώς μεταβαλλόμενο τοπίο των ΜΜΕ.

Τα μαθήματα διδάσκονται από τους καταξιωμένους φωτορεπόρτερ του πρακτορείου SOOC δίνοντας έμφαση στην πρακτική εξάσκηση μέσα από πραγματικές συνθήκες φωτογράφησης. Σε κάθε ενότητα του σεμιναρίου, οι μαθητές θα πραγματοποιούν εργασίες που θα αξιολογούνται από τους καθηγητές και θα τους επιτρέψουν να εξοικειωθούν με τις σύγχρονες φωτογραφικές τεχνικές, να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη, ώστε να βάλουν τις βάσεις για να επιτύχουν ως επαγγελματίες φωτογράφοι.

Η διδασκαλία εστιάζει στις σύγχρονες προσεγγίσεις του πολιτικού φωτορεπορτάζ, στις στρατηγικές αφήγησης, στο editing των εικόνων και την προσθήκη της κατάλληλης λεζάντας που συνοδεύει την φωτογραφία. Μέσα από μία μοναδική εμπειρία εκμάθησης, οι μαθητές εκπαιδεύονται σε πραγματικές συνθήκες ρεπορτάζ. Θα έχουν μοναδική πρόσβαση στις συνεδριάσεις ολομέλειας της Βουλής, ενώ θα καλύψουν φωτογραφικά σημαντικές πολιτικές εκδηλώσεις και γεγονότα της επικαιρότητας. Ταυτόχρονα και σε πραγματικό χρόνο, θα μάθουν να αξιολογούν τις φωτογραφίες τους και να τις ανεβάζουν έγκαιρα στην πλατφόρμα του πρακτορείου. Επιπλέον, θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν και να μάθουν από τον απεσταλμένο του SOOC στις Βρυξέλλες, Άρη Οικονόμου, τους τρόπους εργασίας στις συνεντεύξεις τύπου, στα round table και στις συναντήσεις κορυφής σε διεθνές επίπεδο, αλλά και τις απαιτήσεις του ρεπορτάζ στο εξωτερικό και τις διαφορές του με την Ελλάδα. Επιπρόσθετα, θα αναλυθούν ζητήματα που αφορούν τους τρόπους εισαγωγής στην επαγγελματική φωτοειδησεογραφία και στα πρακτορεία, καθώς και ζητήματα ηθικής και δεοντολογίας του επαγγέλματος.

Στο τέλος του προγράμματος, οι σπουδαστές θα έχουν αποκτήσει τα θεωρητικά και τεχνικά θεμέλια που απαιτούνται για μια καριέρα στο χώρο του φωτορεπορτάζ, και θα έχουν δημιουργήσει ένα πορτφόλιο από δυνατές εικόνες, το οποίο θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν επαγγελματικά στο μέλλον.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται σε 12 μαθήματα συνολικής διάρκειας 40 ωρών. Τα μαθήματα θα διεξάγονται κάθε Παρασκευή απόγευμα στη σχολή, εκτός από τις εξωτερικές λήψεις, των οποίων οι ημερομηνίες θα ανακοινωθούν αφού οριστικοποιηθεί το πολιτικό ημερολόγιο. Aπαραίτητη προϋπόθεση για την εγγραφή αποτελεί η παρουσίαση ενδεικτικής δουλειάς του ενδιαφερόμενου.

Προτεινόμενες γνώσεις: Photography Basics

X