Εισηγητής: Γιάννης Ριζομάρκος

Στην πολύπαθη Ίμβρο οι διαχωριστικές γραμμές θολώνουν. Ελληνικές κοινότητες που επιμένουν να ανθούν σε τούρκικη επικράτεια. Επώδυνο παρελθόν και ελπίδα για αναγέννηση. Οικισμοί που αντιστέκονται στον χρόνο εναρμονίζονται με το αιώνια εντυπωσιακό φυσικό τοπίο. Σε αυτό το σκηνικό θα φωτογραφίσουμε την καθημερινότητα και τις αφηγήσεις των Ιμβρίων, των ανθρώπων που επιλέγουν να ζουν σε πείσμα των συνόρων.

Χωριά γεμάτα ιστορία, μια πόλη γεμάτη ρυθμό, ελληνικά σχολεία και μείξη πολιτισμών και θρησκειών. Όλα θα τα ζήσουμε στις 5 μέρες του ταξιδιού, καθώς με την καθοδήγηση του εισηγητή Γιάννη Ριζομάρκου θα εξερευνήσουμε τις ιδιαιτερότητες της Ίμβρου και θα αποτυπώσουμε δεκαετίες ανθρώπινης ιστορίας στα κλικ μας. Θα γνωρίσουμε τους ανθρώπους που διατηρούν την κοινότητα των περίπου 400 Ελλήνων με τα σπίτια, τις εκκλησίες και τις επιχειρήσεις τους και θα αφηγηθούμε οπτικά τις διηγήσεις τους. Αλλά, πάνω απ’ όλα, θα αφεθούμε στο μεγαλείο της ενέργειας του τόπου, καθώς ζούμε μια εμπειρία ζωής στην άκρη του Αιγαίου.

Στο ταξίδι οι συμμετέχοντες θα φωτογραφίζουν καθημερινά μαζί με τον Γιάννη, λαμβάνοντας προσωπικές συμβουλές για την προσέγγιση της θεματολογίας και το edit των εικόνων τους, χωρίς να λείπει και ο ελεύθερος χρόνος για διασκέδαση κι εξερεύνηση. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους laptop για το editing. Στόχος του σεμιναρίου είναι όλοι, εκτός από μια αξέχαστη εμπειρία, να αποκομίσουν την ικανότητα να συλλαμβάνουν φωτογραφικά τον χαρακτήρα του τόπου που επισκέπτονται και να επιστρέψουν με πολύτιμα καλλιτεχνικά εφόδια.

Προτεινόμενες γνώσεις: Photography Basics

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Διαμονή: 4 διανυκτερεύσεις με πρωινό σε ξενοδοχείο στην Παναγιά
  • Μετακινήσεις: Οι μετακινήσεις με van από Αλεξανδρούπολη προς Kabatepe και επιστροφή
  • Κόστος σεμιναρίου

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ *

  • Γεύματα
  • Το ferry από Kabatepe προς Ίμβρο και επιστροφή
  • Οι μετακινήσεις στο νησί
  • Ό,τι άλλο δεν αναφέρεται ρητά.

 

*  Το ημερήσιο κόστος ζωής στην Ίμβρο δεν διαφέρει από αυτό της υπόλοιπης Τουρκίας, ένα πλήρες γεύμα κοστίζει περίπου 40 λίρες. Οι μετακινήσεις από και προς Kabatepe και στο νησί είναι εύκολες και θα γίνονται με τα τοπικά μέσα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διάρκεια: 5 μέρες

Κόστος:  520€ + ΦΠΑ σε δίκλινο δωμάτιο &  620€ + ΦΠΑ σε μονόκλινο δωμάτιο

Ημερομηνίες: Αναχώρηση από Αλεξανδρούπολη Σάββατο 24 Οκτωβρίου πρωί & επιστροφή Τετάρτη 28 Οκτωβρίου απόγευμα

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται στην Αλεξανδρούπολη νωρίς το πρωί του Σαββάτου όπου και θα αναχωρήσουν όλοι μαζί οδικώς με van για το λιμάνι Kabatepe της Τουρκίας. Η επιστροφή στην Αλεξανδρούπολη θα γίνει επίσης με van το απόγευμα της Τετάρτης 28 Οκτωβρίου. Όσοι επιθυμούν να μεταβούν αεροπορικώς από και προς Αθήνα στην Αλεξανδρούπολη θα πρέπει να φροντίσουν έγκαιρα για την προμήθεια των εισιτηρίων τους. Πτήσεις πραγματοποιούνται καθημερινά από τις εταιρίες Olympic Airways & Sky Express.

 

ΠΛΗΡΩΜΗ

Για τη συμμετοχή προκαταβάλλεται το 50% του κόστους και το υπόλοιπο 50% καταβάλλεται μέχρι την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου. Αν το υπόλοιπο της εξόφλησης δεν καταβληθεί μέχρι την ημερομηνία λήξης, η σχολή μπορεί να θεωρήσει τη συμμετοχή ως ακυρωμένη και να διατηρήσει την προκαταβολή που καταβλήθηκε.

 

ΑΚΥΡΩΣΗ

Για ακύρωση μέχρι Δευτέρα 13 Ιουλίου είναι δυνατή η επιστροφή της προκαταβολής. Για ακύρωση μετά τις 13 Ιουλίου η σχολή κρατάει το ποσό της προκαταβολής και επιστρέφει το υπόλοιπο αν έχει καταβληθεί, ενώ για ακύρωση μετά από την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου δεν είναι δυνατή η επιστροφή χρημάτων.

X