Εισηγητής: Γιάννης Ριζομάρκος

Στην πολύπαθη Ίμβρο οι διαχωριστικές γραμμές θολώνουν. Ελληνικές κοινότητες που επιμένουν να ανθούν σε τούρκικη επικράτεια. Επώδυνο παρελθόν και ελπίδα για αναγέννηση. Οικισμοί και εκκλησιές που αντιστέκονται στον χρόνο εναρμονίζονται με το αιώνια εντυπωσιακό φυσικό τοπίο. Σε αυτό το σκηνικό θα φωτογραφίσουμε την κατάνυξη ενός διαφορετικού Πάσχα, που Ίμβριοι απ’ όλο τον κόσμο επιστρέφουν να γιορτάσουν στα πατρογονικά εδάφη.

Η  ιεροτελεστία του στολισμού του Επιταφίου, η λειτουργία της Ανάστασης που γίνεται διαδοχικά από χωριό σε χωριό χάρις στον μοναδικό ιερέα του νησιού, το διαφορετικό παραδοσιακό τραπέζι της Κυριακής του Πάσχα. Όλα θα τα ζήσουμε στις 6 μέρες του ταξιδιού, καθώς με την καθοδήγηση του εισηγητή Γιάννη Ριζομάρκου, θα εξερευνήσουμε τις ιδιαιτερότητες της Ίμβρου και θα αποτυπώσουμε δεκαετίες ανθρώπινης ιστορίας στα κλικ μας. Θα γνωρίσουμε τους ανθρώπους που, σε πείσμα του σύγχρονου κόσμου, διατηρούν την κοινότητα των περίπου 400 Ελλήνων με τα σχολεία, τις εκκλησίες και τις επιχειρήσεις τους και θα αφηγηθούμε οπτικά τις διηγήσεις τους. Αλλά, πάνω απ’ όλα, θα αφεθούμε στο μεγαλείο της ενέργειας του τόπου, καθώς ζούμε μια εμπειρία ζωής στην άκρη του Αιγαίου.

Στο ταξίδι οι συμμετέχοντες θα φωτογραφίζουν καθημερινά μαζί με τον Γιάννη, λαμβάνοντας προσωπικές συμβουλές για την προσέγγιση της θεματολογίας και το edit των εικόνων τους, χωρίς να λείπει και ο ελεύθερος χρόνος για διασκέδαση κι εξερεύνηση. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους laptop για το editing. Στόχος του σεμιναρίου είναι όλοι, εκτός από μια αξέχαστη εμπειρία, να αποκομίσουν την ικανότητα να συλλαμβάνουν φωτογραφικά τον χαρακτήρα του τόπου που επισκέπτονται και να επιστρέψουν με πολύτιμα καλλιτεχνικά εφόδια.

Προτεινόμενες γνώσεις: Photography Basics

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Διαμονή: 5 διανυκτερεύσεις με πρωινό σε ξενοδοχείο στην Παναγιά
  • Μετακινήσεις: Οι μετακινήσεις με van από Αλεξανδρούπολη προς Kabatepe και επιστροφή
  • Κόστος σεμιναρίου

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ *

  • Γεύματα
  • Το ferry από Kabatepe προς Ίμβρο και επιστροφή
  • Οι μετακινήσεις στο νησί
  • Ό,τι άλλο δεν αναφέρεται ρητά.

 

*  Το ημερήσιο κόστος ζωής στην Ίμβρο δεν διαφέρει από αυτό της υπόλοιπης Τουρκίας, ένα πλήρες γεύμα κοστίζει περίπου 40 λίρες. Η σχολή, για όσους επιθυμούν, έχει κάνει τις απαραίτητες κρατήσεις για τα γεύματα το βράδυ της Ανάστασης και της Κυριακής του Πάσχα. Οι μετακινήσεις από και προς Kabatepe και στο νησί είναι εύκολες και θα γίνονται με τα τοπικά μέσα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διάρκεια: 6 μέρες

Κόστος:  550€ + ΦΠΑ σε δίκλινο δωμάτιο &  650€ + ΦΠΑ σε μονόκλινο δωμάτιο

Ημερομηνίες: Αναχώρηση από Αλεξανδρούπολη Μ. Πέμπτη 16 Απριλίου πρωί & επιστροφή Τρίτη 21 Απριλίου απόγευμα

Έκπτωση 70€ για εγγραφές έως Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου!

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται στην Αλεξανδρούπολη νωρίς το πρωί της Μ. Πέμπτης όπου και θα αναχωρήσουν όλοι μαζί οδικώς με van για το λιμάνι Kabatepe της Τουρκίας. Η επιστροφή στην Αλεξανδρούπολη θα γίνει επίσης με van το απόγευμα της Τρίτης 21 Απριλίου. Όσοι επιθυμούν να μεταβούν αεροπορικώς από και προς Αθήνα στην Αλεξανδρούπολη θα πρέπει να φροντίσουν έγκαιρα για την προμήθεια των εισιτηρίων τους, λόγω των ημερών του Πάσχα. Πτήσεις πραγματοποιούνται καθημερινά από τις εταιρίες Olympic Airways & Sky Express.

 

ΠΛΗΡΩΜΗ

Για τη συμμετοχή προκαταβάλλεται το 50% του κόστους και το υπόλοιπο 50% καταβάλλεται μέχρι την Τρίτη 31 Μαρτίου. Αν το υπόλοιπο της εξόφλησης δεν καταβληθεί μέχρι την ημερομηνία λήξης, η σχολή μπορεί να θεωρήσει τη συμμετοχή ως ακυρωμένη και να διατηρήσει την προκαταβολή που καταβλήθηκε.

 

ΑΚΥΡΩΣΗ

Για ακύρωση μέχρι Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου είναι δυνατή η επιστροφή της προκαταβολής. Για ακύρωση μετά τις 3 Φεβρουαρίου η σχολή κρατάει το ποσό της προκαταβολής και επιστρέφει το υπόλοιπο αν έχει καταβληθεί, ενώ για ακύρωση μετά από την Τρίτη 31 Μαρτίου δεν είναι δυνατή η επιστροφή χρημάτων.

X