ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διάρκεια: 3 μέρες

Κόστος: 220€+ΦΠΑ

Ημερομηνίες: Παρασκευή 23 έως Κυριακή 25 Νοεμβρίου

Ώρες: Έναρξη Παρασκευή 19:00, Λήξη Κυριακή 19:00

Εγγραφές: Έως Δευτέρα 19 Νοεμβρίου

Έκπτωση 30€ για τους 5 πρώτους που θα γραφτούν!

ΟΙ 5 ΠΡΩΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ 

Εισηγήτρια: Μάρω Κουρή

Το τσίπουρο και ο Τύρναβος είναι αρρήκτα συνδεδέμενες λέξεις στην ελληνική λαϊκή παράδοση. Το απόσταγμα και η θεσσαλική πόλη συνδέονται από τα αρχαία χρόνια και αλληλοσχετίζονται με τα ήθη και έθιμα της περιοχής. Από τον Οκτώβρη και για δύο μήνες, τα καζάνια στα παραδοσιακά αποστακτήρια βράζουν ασταμάτητα μέρα νύχτα, αλλάζοντας χέρια από παραγωγό σε παραγωγό. Την περίοδο της απόσταξης όλα κινούνται στους ρυθμούς των «καζαναριών» και της τέχνης του τσίπουρου, με το μεθυστικό του άρωμα να πλανιέται πάνω από τον Τύρναβο. Nτόπιοι και επισκέπτες γίνονται μια μεγάλη παρέα και τα Σαββατόβραδα γλεντούν πίνοντας το νέο τσίπουρο που ρέει άφθονο.

Σε αυτό το οδοιπορικό, οι συμμετέχοντες θα φωτογραφίσουν τον «Τυρναβίτικο» τρόπο ζωής, τους ανθρώπους και τις παραδόσεις τους, κατά την διαδικασία της παραγωγής του τσίπουρου, κάτω από την καθοδήγηση της φωτορεπόρτερ και οινολόγου Μάρως Κουρή.

Η πρώτη μέρα του εργαστηρίου αφιερώνεται στην παρουσίαση δουλειάς και αντίστοιχων αναθέσεων της εισηγήτριας που σκοπό έχουν να εμπνεύσουν τους μαθητές να αναπτύξουν φωτογραφικά την θεματολογία τους. Τις επόμενες μέρες, οι συμμετέχοντες θα φωτογραφίσουν σε επιλεγμένες τοποθεσίες, λαμβάνοντας από τη Μάρω on the field συμβουλές και προσωπικό feedback σχετικά με την ανάπτυξη και εξέλιξη της εργασίας τους. Θα αλληλεπιδράσουν με τους ανθρώπους και θα αναπτύξουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες, ώστε να τους πλησιάσουν πραγματικά και να τους φωτογραφίσουν σε αυτή την ιδιότυπη ιεροτελεστία. Το σεμινάριο ολοκληρώνεται με την ανάλυση και κριτική των εικόνων, ενώ καθ’ όλην την διάρκεια του δεν θα λείψουν οι έξοδοι και ο ελεύθερος χρόνος.

Απευθύνεται σε αρχάριους αλλά και σε πιο έμπειρους φωτογράφους που επιθυμούν να μάθουν να αποτυπώνουν τα βιώματα και τις εμπειρίες τους σε εικόνες, αντικατοπτρίζοντας τις εμπειρίες και τα συναισθήματά τους. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους laptop για την επεξεργασία των εικόνων.

Προτεινόμενες γνώσεις: Photography Basics

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Στο κόστος του σεμιναρίου δεν περιλαμβάνονται η διαμονή και οι μετακινήσεις. H σχολή θα εξυπηρετήσει όσους δεν έχουν τρόπο μετακίνησης φέρνοντάς τους σε επαφή με όσους συμμετέχοντες έχουν μεταφορικό μέσο. Επίσης, έχει εξασφαλίσει δωμάτια με πρωινό σε ξενώνα στη Λάρισα όπου θα γίνονται οι εισηγήσεις. Όσοι επιθυμούν να ενημερωθούν για τις μετακινήσεις και να κλείσουν δωμάτιο θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τη γραμματεία της σχολής το συντομότερο καταβάλλοντας στη συνέχεια το κόστος.

X