Διαφορετικοί πολιτισμοί, φιλόξενοι άνθρωποι και όμορφα τοπία, παρέχουν νέες εμπειρίες, εξάπτουν την φαντασία, προωθούν τη δημιουργικότητα και προσφέρουν μια βαθύτερη εκτίμηση του κόσμου στον οποίο ζούμε.

Είτε πρόκειται για ταξίδι στο εξωτερικό, είτε μέσα στην αυλή της Ελλάδας,  οι μαθητές βυθίζονται σε μια άλλη κουλτούρα, εμπνέονται να εξερευνήσουν νέους τρόπους να εμπλουτίσουν την δουλειά τους και το προσωπικό τους ύφος, με ενέργεια και φρέσκια ματιά.

Στόχος των προγραμμάτων είναι οι συμμετέχοντες, εκτός από μια αξέχαστη εμπειρία, να αποκομίσουν την ικανότητα να συλλαμβάνουν φωτογραφικά τον χαρακτήρα του τόπου που επισκέπτονται, αποτυπώνοντας στις εικόνες τους τα βιώματα και συναισθήματά τους. Μπορούν να συμμετέχουν από αρχάριοι μέχρι έμπειροι φωτογράφοι, ανάλογα την θεματολογία, αρκεί να κλείνουν έγκαιρα την θέση τους.

Πάσχα στα «Ιεροσόλυμα» τoυ Αιγαίου

Στη Πάτμο, το νησί της Αποκάλυψης,  όπου το Πάσχα γιορτάζεται με βυζαντινά έθιμα και τελετουργίες που μοιράζονται αποκλειστικά μόνο η Πάτμος και τα Ιεροσόλυμα, οι συμμετέχοντες θα αναζητήσουν οπτικούς τρόπους για να μεταφράσουν τις νέες εμπειρίες τους σε δυνατές εικόνες.

Φωτογραφικό Οδοιπορικό στην Κωνσταντινούπολη

Η Κωνσταντινούπολη αποτελεί ιδανικό προορισμό για φωτογραφική εξερεύνηση: Οι συμμετέχοντες για πέντε μέρες  θα εξερευνήσουν την θεατή και την αθέατη πλευρά της Πόλης, θα αλληλεπιδράσουν με τους ανθρώπους της και θα αναπτύξουν τις ‘’κοινωνικές’’ τους δεξιότητες, ώστε να τους πλησιάσουν πραγματικά και να τους φωτογραφίσουν στην καθημερινότητά τους.

X