Να ταξιδεύεις δεν σημαίνει μόνο να βλέπεις το διαφορετικό, αλλά και να το ζεις. Πόσο μάλλον όταν ανακαλύπτεις τον προορισμό σου μέσα από τον “μαγικό” φωτογραφικό φακό.

Στα ταξιδιωτικά σεμινάρια φωτογραφίας του Οράματος επισκεπτόμαστε ασυνήθιστους τόπους σε όλο τον κόσμο αλλά και ανεξερεύνητες γωνιές της Ελλάδας. Βιώνουμε πρωτόγνωρες εμπειρίες, γιατί για εμάς “αξιοθέατο” σημαίνει μια στιγμή που θα μείνει για πάντα στις αναμνήσεις και στο φωτογραφικό μας ντοκουμέντο.

Αφήνοντας πίσω την τουριστική πεπατημένη ακολουθούμε ένα πρόγραμμα μικρών περιπετειών που η σχολή έχει σχεδιάσει με στόχο ένα αξέχαστο ταξίδι γεμάτο αποκλειστικές φωτογραφικές ευκαιρίες. Παρθένα φύση και πολύβουες πόλεις, απρόσμενα έθιμα και μυστικά των ντόπιων, αληθινά πρόσωπα και άγνωστες ζωές, όλα θ’ αποτελέσουν υλικό για ένα φωτογραφικό σεμινάριο – εμπειρία.

Σε μια σφιχτοδεμένη ομάδα, πάντα με τις μηχανές ανά χείρας και υπό την καθοδήγηση εισηγητών με μακρά πορεία στην ταξιδιωτική φωτογραφία, οι συμμετέχοντες θα καλλιεργήσουν τη δημιουργικότητα, την τεχνική τους και τη φωτογραφική τους ματιά. Μπορούν να συμμετάσχουν από αρχάριοι μέχρι έμπειροι φωτογράφοι, ανάλογα με τη θεματολογία, αρκεί να κλείσουν έγκαιρα τη θέση τους.

Ταξίδι στη Φύση: Λίμνη Κερκίνη

 

Η απόλυτη φωτογραφική εμπειρία για τους λάτρεις της φωτογραφίας φύσης-τοπίου και το πιο μακροχρόνιο και αγαπημένο ταξιδιωτικό πρόγραμμα της σχολής! Ένα φωτογραφικό οδοιπορικό στον υγροβιότοπο της λίμνης Κερκίνης, το φυσικό καταφύγιο των μεταναστευτικών πουλιών και των νεροβούβαλων που ζουν στις όχθες της. Κατά τη διάρκεια ενός εργαστηρίου θα αναζητήσουμε τις καλύτερες λήψεις από την ανατολή μέχρι τη δύση του Ηλίου. Το σεμινάριο περιλαμβάνει εισηγήσεις σχετικά με την εικαστική και τεχνική προσέγγιση του θέματος, προσωπικές συμβουλές και καθοδήγηση.

Μαρόκο: Από τον Άτλαντα στον Ατλαντικό

 

Από τις κορυφές του Υψηλού Άτλαντα μέχρι τους αμμόλοφους του Ατλαντικού Ωκεανού, το οδοιπορικό σχεδιάστηκε με γνώμονα τους στόχους του ταξιδιώτη φωτογράφου και προσφέρει μία ολοκληρωμένη επισκόπηση στο εξαιρετικά ποικίλο τοπίο και τη συναρπαστική κουλτούρα του Νότιου Μαρόκου.
Το Μαρόκο είναι μια χώρα με ζοφερή ποικιλομορφία, ζεστή φιλοξενία και εκατοντάδες πρόσωπα. Όλα είναι έτοιμα να καλωσορίσουν όσους και όσες ψάχνουν μια ακόμα φωτογραφική περιπέτεια!

Φωτογραφικό Οδοιπορικό στον Τύρναβο: Στους Ρυθμούς των Καζαναριών

 

Το τσίπουρο και ο Τύρναβος είναι αρρήκτα συνδεδέμενες λέξεις στην ελληνική λαϊκή παράδοση και την περίοδο της απόσταξης όλα κινούνται στους ρυθμούς των «καζαναριών». Ντόπιοι και επισκέπτες γίνονται μια μεγάλη παρέα και τα Σαββατόβραδα γλεντούν πίνοντας το νέο τσίπουρο που ρέει άφθονο. Σε αυτό το οδοιπορικό, οι συμμετέχοντες θα φωτογραφίσουν τον «Τυρναβίτικο» τρόπο ζωής, τους ανθρώπους και τις παραδόσεις τους, κάτω από την καθοδήγηση της φωτορεπόρτερ και οινολόγου Μάρως Κουρή.
X