Διαφορετικοί πολιτισμοί, φιλόξενοι άνθρωποι και όμορφα τοπία, παρέχουν νέες εμπειρίες, εξάπτουν την φαντασία, προωθούν τη δημιουργικότητα και προσφέρουν μια βαθύτερη εκτίμηση του κόσμου στον οποίο ζούμε.

Είτε πρόκειται για ταξίδι στο εξωτερικό, είτε μέσα στην αυλή της Ελλάδας,  οι μαθητές βυθίζονται σε μια άλλη κουλτούρα, εμπνέονται να εξερευνήσουν νέους τρόπους να εμπλουτίσουν την δουλειά τους και το προσωπικό τους ύφος, με ενέργεια και φρέσκια ματιά.

Στόχος των προγραμμάτων είναι οι συμμετέχοντες, εκτός από μια αξέχαστη εμπειρία, να αποκομίσουν την ικανότητα να συλλαμβάνουν φωτογραφικά τον χαρακτήρα του τόπου που επισκέπτονται, αποτυπώνοντας στις εικόνες τους τα βιώματα και συναισθήματά τους. Μπορούν να συμμετέχουν από αρχάριοι μέχρι έμπειροι φωτογράφοι, ανάλογα την θεματολογία, αρκεί να κλείνουν έγκαιρα την θέση τους.

Μαρόκο: Από τον Άτλαντα στον Ατλαντικό

 

Από τις κορυφές του Υψηλού Άτλαντα μέχρι τους αμμόλοφους του Ατλαντικού Ωκεανού, το οδοιπορικό σχεδιάστηκε με γνώμονα τους στόχους του ταξιδιώτη φωτογράφου και προσφέρει μία ολοκληρωμένη επισκόπηση στο εξαιρετικά ποικίλο τοπίο και τη συναρπαστική κουλτούρα του Νότιου Μαρόκου.
Το Μαρόκο είναι μια χώρα με ζοφερή ποικιλομορφία, ζεστή φιλοξενία και εκατοντάδες πρόσωπα. Όλα είναι έτοιμα να καλωσορίσουν όσους και όσες ψάχνουν μια ακόμα φωτογραφική περιπέτεια!

Φωτογραφικό Οδοιπορικό στον Τύρναβο: Στους Ρυθμούς των Καζαναριών

 

Το τσίπουρο και ο Τύρναβος είναι αρρήκτα συνδεδέμενες λέξεις στην ελληνική λαϊκή παράδοση και την περίοδο της απόσταξης όλα κινούνται στους ρυθμούς των «καζαναριών». Ντόπιοι και επισκέπτες γίνονται μια μεγάλη παρέα και τα Σαββατόβραδα γλεντούν πίνοντας το νέο τσίπουρο που ρέει άφθονο. Σε αυτό το οδοιπορικό, οι συμμετέχοντες θα φωτογραφίσουν τον «Τυρναβίτικο» τρόπο ζωής, τους ανθρώπους και τις παραδόσεις τους, κάτω από την καθοδήγηση της φωτορεπόρτερ και οινολόγου Μάρως Κουρή.
X