Εισηγητής: Γιάννης Ριζομάρκος

Η απόλυτη φωτογραφική εμπειρία για τους λάτρεις της φωτογραφίας φύσης-τοπίου και το πιο μακροχρόνιο και αγαπημένο ταξιδιωτικό πρόγραμμα της σχολής! Ένα φωτογραφικό οδοιπορικό στον υγροβιότοπο της λίμνης Κερκίνης, το φυσικό καταφύγιο των μεταναστευτικών πουλιών και των νεροβούβαλων που ζουν στις όχθες της. Ποδήλατο και πεζοπορία ανάμεσα σε δάση και λιβάδια, βάρκες και κανό στα υδάτινα μονοπάτια είναι τα μέσα που θα χρησιμοποιήσουμε για τη φωτογράφιση της μοναδικής χλωρίδας και πανίδας της περιοχής. Στο βορειοδυτικό άκρο του Ν. Σερρών συναντάμε ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδας, ένα πανάρχαιο βιότοπο που πλαισιώνεται από παραποτάμια δάση και πυκνόφυτους ορεινούς όγκους, δημιουργώντας ένα τοπίο μοναδικής φυσικής γοητείας. Αποτελεί καταφύγιο για πολλά είδη πουλιών, εκ των οποίων πολλά τελούν υπό εξαφάνιση ή αντιπροσωπεύονται πλέον από πολύ μικρούς πληθυσμούς.

Κατά τη διάρκεια ενός εργαστηρίου θα αναζητήσουμε τις καλύτερες λήψεις από την ανατολή μέχρι τη δύση του Ηλίου. Θα καταγράψουμε εντυπωσιακές στιγμές στις φωλιές των πουλιών στο Βυθισμένο Δάσος, βουβάλια που κολυμπούν ανάμεσα στα νούφαρα και συγκλονιστικά παραλίμνια τοπία, με θέα τον ορίζοντα από τα ορεινά συγκροτήματα του όρους Μπέλλες και των Κρουσίων. Το σεμινάριο περιλαμβάνει εισηγήσεις σχετικά με την εικαστική και τεχνική προσέγγιση του θέματος, προσωπικές συμβουλές και καθοδήγηση από τον εισηγητή Γιάννη Ριζομάρκο και τη Δήμητρα Παπαγεωργίου, καθώς ανάλυση και κριτική των εικόνων που θα προκύψουν. Από ένα τέτοιο ταξίδι δε θα λείψει ο ελεύθερος χρόνος, αλλά και ένα απολαυστικό λουτρό στο παλαιότερο χαμάμ της Ελλάδας. Μην παραλείψετε το μαγιό από τη βαλίτσα σας!

Το οδοιπορικό απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτως φωτογραφικού επιπέδου, αρχάριους με βασικές τεχνικές γνώσεις αλλά και σε πιο έμπειρους φωτογράφους που θέλουν να ζήσουν την εμπειρία και να ενισχύσουν το πορτφόλιο τους. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους laptop για το editing των εικόνων.

Προτεινόμενες γνώσεις: Photography Basics

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Διαμονή: Τρεις διανυκτερεύσεις στον ξενώνα Οικοπεριηγητής.
  • Γεύματα: 3 πρωινά, 4 γεύματα με τοπικές σπεσιαλιτέ στην ταβέρνα του ξενώνα, 1 πικνίκ στη φύση που περιλαμβάνει barbeque, ποτά & αναψυκτικά.
  • Περιήγηση με παραδοσιακές βάρκες «πλάβες» και έμπειρους βαρκάρηδες-γνώστες της χλωρίδας και πανίδας της λίμνης Κερκίνης.
  • Περιήγηση με κανό.
  • Περιήγηση με ποδήλατα.
  • Μετακινήσεις: Όλες οι μετακινήσεις από και προς Αθήνα και οι περιηγήσεις γύρω από τη λίμνη.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Τα ποτά & αναψυκτικά στα γεύματα της ταβέρνας του ξενώνα.
  • Το χαμάμ στο Άγκιστρο, 6€ για μισή ώρα.
  • Ό,τι άλλο δεν αναφέρεται ρητά.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διάρκεια: 4 μέρες

Κόστος: 450 € σε τρίκλινο δωμάτιο, 470 € σε δίκλινο δωμάτιο & 520 € σε μονόκλινο δωμάτιο.

Ημερομηνίες: Αναχώρηση Παρασκευή 14 Ιουνίου πρωί, επιστροφή Δευτέρα 17 Ιουνίου βράδυ (Αγ. Πνεύματος)

Έκπτωση 40€ για εγγραφές έως Παρασκευή 12 Απριλίου!

ΚΟΣΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ 

450 € σε τρίκλινο δωμάτιο, 519,60 € με ΦΠΑ

470 € σε δίκλινο δωμάτιο, 539,60 € με ΦΠΑ

520 € σε μονόκλινο δωμάτιο, 592,00 € με ΦΠΑ

Έκπτωση 40 € επί του καθαρού ποσού για εγγραφές έως Παρασκευή 12 Απριλίου

 

ΠΛΗΡΩΜΗ

Για τη συμμετοχή προκαταβάλλεται το 50% του κόστους και το υπόλοιπο 50% καταβάλλεται μέχρι την Παρασκευή 31 Μαΐου. Αν η εξόφληση δεν καταβληθεί μέχρι την ημερομηνία λήξης, η σχολή μπορεί να θεωρήσει τη συμμετοχή ως ακυρωμένη και να διατηρήσει την προκαταβολή που καταβλήθηκε.

 

ΑΚΥΡΩΣΗ

Για ακύρωση μέχρι τις 12 Απριλίου είναι δυνατή η επιστροφή της προκαταβολής. Για ακύρωση μετά τις 12 Απριλίου η σχολή κρατάει το ποσό της προκαταβολής και επιστρέφει το υπόλοιπο αν έχει καταβληθεί, ενώ για ακύρωση μετά τις 31 Μαΐου δεν είναι δυνατή η επιστροφή χρημάτων.

 

X