ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 

Διάρκεια: 5 μέρες

Κόστος: 250€+ΦΠΑ

Ημερομηνίες: Αναχώρηση Πέμπτη 24 Μαΐου, επιστροφή Δευτέρα 28 Μαΐου (Αγίου Πνεύματος)

Εγγραφές:  Μέχρι να κλείσουν οι θέσεις

Φωτογραφίζοντας το Χαρακτήρα ενός τόπου

 

Εισηγητής: Γιάννης Ριζομάρκος

Η ταξιδιωτική φωτογραφία είναι πάνω απ’ όλα η αφήγηση της εμπειρίας και των συναισθημάτων που προσφέρει τόσο ο προορισμός όσο και η διαδρομή. Σ’ αυτό το οδοιπορικό, σε μια από τις πιο ιστορικές και γραφικές πόλεις του κόσμου, οι συμμετέχοντες καλούνται να μεταφράσουν τις νέες εμπειρίες τους σε δυνατές εικόνες. Η Κωνσταντινούπολη αποτελεί ιδανικό προορισμό για φωτογραφική εξερεύνηση: πόλη ιστορική και παραδοσιακή αλλά και μοντέρνα, με σύγχρονο χαρακτήρα, φημισμένη για τις φυσικές ομορφιές της, τους μύθους, τον πολιτισμό, τα θορυβώδη παζάρια, την πολίτικη κουζίνα και την έντονη νυχτερινή ζωή.

Στα πλαίσια του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα φωτογραφίζουν καθημερινά μαζί με το Γιάννη, λαμβάνοντας προσωπικές συμβουλές πάνω σε θέματα τεχνικής, σύνθεσης και προσέγγισης της θεματολογίας. Για πέντε μέρες  θα εξερευνήσουν την θεατή και την αθέατη πλευρά της Πόλης, θα αλληλεπιδράσουν με τους ανθρώπους της και θα αναπτύξουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες, ώστε να τους πλησιάσουν πραγματικά και να τους φωτογραφίσουν στην καθημερινότητά τους.

Το ταξίδι περιλαμβάνει εισηγήσεις, κατ’ ιδίαν συναντήσεις, ομαδικές φωτογραφικές εξορμήσεις, ανάλυση και κριτική των εικόνων που προκύπτουν,χωρίς να λείπουν οι έξοδοι και ο ελεύθερος χρόνος. Στόχος του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες, εκτός από μια αξέχαστη εμπειρία, να αποκομίσουν την ικανότητα να συλλαμβάνουν φωτογραφικά τον χαρακτήρα του τόπου που επισκέπτονται και να επιστρέψουν με αυτοπεποίθηση και κίνητρο να συνεχίσουν να εξελίσσονται σαν φωτογράφοι.

Το workshop απευθύνεται σε αρχάριους με βασικές τεχνικές γνώσεις, αλλά και σε πιο έμπειρους φωτογράφους που θέλουν να διευρύνουν τις γνώσεις τους και την αισθητική τους. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους laptop για την  επεξεργασία των εικόνων.

 

Προτεινόμενες γνώσεις: Πρόγραμμα Βασικής Κατάρτισης

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Στο κόστος του σεμιναρίου δεν περιλαμβάνονται η διαμονή και οι μετακινήσεις. Λόγω της αργίας του Αγ.Πνεύματος όσοι συμμετέχοντες επιθυμούν να μεταβούν αεροπορικώς θα πρέπει να φροντίσουν για την έγκαιρη εξασφάλιση των εισιτηρίων τους. Προτείνουμε την ομαδική αναχώρηση και επιστροφή με κοινές πτήσεις. Επίσης, η σχολή έχει εξασφαλίσει δωμάτια με πρωινό σε ξενοδοχείο όπου θα γίνονται οι εισηγήσεις. Όσοι επιθυμούν να ενημερωθούν για τις πτήσεις και να κλείσουν δωμάτιο θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τη γραμματεία της σχολής το αργότερο έως 30 Μαρτίου, καταβάλλοντας στη συνέχεια το κόστος.

Ο αριθμός των θέσεων περιορίζεται στα 14 άτομα.

Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων: 6 άτομα

X