ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 

Διάρκεια: 6 μέρες

Κόστος: 350€ +ΦΠΑ.

Έκπτωση 10% για εγγραφή: έως Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου

Ημερομηνίες: Αναχώρηση το βράδυ της Μ.Τετάρτης 4 Απριλίου, επιστροφή Τετάρτη πρωί 11 Απριλίου.

Εγγραφές: Έως Παρασκευή 23 Μαρτίου

Εισηγητής: Γιάννης Ριζομάρκος

Στη Πάτμο, το νησί της Αποκάλυψης,  όπου το Πάσχα γιορτάζεται με βυζαντινά έθιμα και τελετουργίες που μοιράζονται αποκλειστικά μόνο η Πάτμος και τα Ιεροσόλυμα, οι συμμετέχοντες θα αναζητήσουν οπτικούς τρόπους για να μεταφράσουν τις νέες εμπειρίες τους σε δυνατές εικόνες. H καθολική συμμετοχή των ντόπιων σε όλες τις θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, η τελετή του Νιπτήρα, οι λιτανείες των εικόνων, οι λειτουργίες στα μοναστήρια και παράλληλα η απαράμιλλη φυσική νησιώτικη ομορφιά της Πάτμου, θα εμπνεύσουν τους μαθητές να αναπτύξουν φωτογραφικά την θεματολογία τους.

Το εργαστήριο θα εστιάσει στις μεθόδους που αντιμετωπίζουμε ένα πολιτιστικό γεγονός: στην επιλογή και τον περιορισμό του θέματος, στην πρακτική και εννοιολογική προσέγγιση του,  στις τεχνικές προκλήσεις και στις φωτογραφικές μεθόδους αφήγησης που συνθέτουν μια ιστορία. Από το πρωί της Μ. Πέμπτης μέχρι και την Τρίτη του Πάσχα οι συμμετέχοντες θα φωτογραφίζουν καθημερινά, λαμβάνοντας από τον εισηγητή συνεχή on the field καθοδήγηση και προσωπικό feedback σχετικά με την ανάπτυξη και εξέλιξη της εργασίας τους. Στόχος του εργαστηρίου είναι η ανάπτυξη της ικανότητας του κάθε μαθητή να παράγει ένα έργο διοχετεύοντας την προσωπική του άποψη και ματιά καθώς και τις μοναδικές του εμπειρίες σε μια φωτογραφική σειρά.

Το workshop απευθύνεται σε έμπειρους φωτογράφους και οι θέσεις περιορίζονται στα 5 άτομα. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους laptop για το editing των εικόνων τους.

Προτεινόμενες γνώσεις: Πρόγραμμα Βασικής Κατάρτισης

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Στο κόστος του σεμιναρίου δεν περιλαμβάνονται η διαμονή, τα ακτοπλοικά εισιτήρια και οι μετακινήσεις στο νησί. Η σχολή έχει εξασφαλίσει 2κλινα δωμάτια με πρωινό σε ξενοδοχείο στη Σκάλα όπου θα γίνονται οι εισηγήσεις. Όσοι επιθυμούν να κλείσουν δωμάτιο θα πρέπει έγκαιρα να επικοινωνήσουν με την γραμματεία της σχολής καταβάλλοντας στη συνέχεια το κόστος.  Λόγω των ημερών του Πάσχα θα πρέπει επίσης να φροντίσουν για την έγκαιρη εξασφάλιση των ακτοπλοϊκών τους εισιτηρίων.  Προτείνουμε την κοινή αναχώρηση και επιστροφή με το πλοίο της γραμμής, την Μ.Τετάρτη 4 Απριλίου και Τρίτη 10 Απριλίου αντίστοιχα.

X