ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ: ΟΔΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ


Εισηγητής / -τρια : Μάρω Κουρή

Στη λαϊκή γειτονιά των Πατησίων, στην πολύβουη Αχαρνών και τα γύρω στενά ζουν κι εργάζονται άνθρωποι απ’ όλον τον κόσμο. Κατά μήκος του δρόμου που διασχίζει τα πιο πυκνοκατοικημένα κομμάτια της πόλης θα φωτογραφίσουμε τα πρόσωπα και τις δραστηριότητες που συνθέτουν το πολύχρωμο μωσαϊκό της καθημερινής ζωής.

Την πρώτη μέρα του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα μάθουν να έρχονται σε επαφή με ανθρώπους και καταστάσεις, δημιουργώντας εικόνες που εκφράζουν το πνεύμα και τον χαρακτήρα της περιοχής. Θα φωτογραφίσουν κατά μήκος της οδού Αχαρνών και στους γύρω δρόμους, με τη Μάρω Κουρή να βρίσκεται δίπλα τους καθ’ όλην την διάρκεια, προσφέροντας καθοδήγηση και αναθέτοντας ειδικά θέματα.

Την επόμενη μέρα θα παρουσιαστούν οι καλύτερες εικόνες για ανάλυση και κριτική, ενώ η εισηγήτρια θα προβάλει έργα καθιερωμένων φωτογράφων του είδους που θα δώσουν κίνητρο στους μαθητές να συνεχίσουν να φωτογραφίζουν. Ακόμη θα συζητηθεί το θέμα του editing των εικόνων προς τη δημιουργία ενός συνεκτικού και ολοκληρωμένου φωτογραφικού έργου.

Προτεινόμενες γνώσεις: Photography Basics

portfolio-large-img-wide© Βαγγέλης Ζήκος
portfolio-large-img-wide© Μπάμπης Αεράκης
portfolio-large-img-wide© Ελένη Αγγελίδου
portfolio-large-img-wide© Πoλυτίμη Χαράμη
portfolio-large-img-wide© Αθηνά Βγενοπούλου
portfolio-large-img-wide© Παύλος Ζέρβος
portfolio-large-img-wide© Σοφία Γκούμα
portfolio-large-img-wide© Δήμητρα Παπαγεωργίου

Σχετικά Workshops

X