ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ: ΟΔΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ


Εισηγητής / -τρια : Μάρω Κουρή

Στη λαϊκή γειτονιά των Πατησίων, στην πολύβουη Αχαρνών και τα γύρω στενά ζουν κι εργάζονται άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο. Κατά μήκος του δρόμου που διασχίζει τα πιο πυκνοκατοικημένα κομμάτια της πόλης θα φωτογραφίσουμε τα πρόσωπα και τις δραστηριότητες που συνθέτουν το πολύχρωμο μωσαϊκό της καθημερινής ζωής.

Την πρώτη μέρα του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα μάθουν να έρχονται σε επαφή με ανθρώπους και καταστάσεις, δημιουργώντας εικόνες που εκφράζουν το πνεύμα και τον χαρακτήρα της περιοχής. Θα φωτογραφίσουν κατά μήκος της οδού Αχαρνών και στους γύρω δρόμους, με τη Μάρω Κουρή να βρίσκεται δίπλα τους καθ’όλη τη διάρκεια, προσφέροντας καθοδήγηση και αναθέτοντας ειδικά θέματα.

Την επόμενη μέρα θα παρουσιαστούν οι καλύτερες εικόνες για ανάλυση και κριτική, ενώ η εισηγήτρια θα προβάλει έργα καθιερωμένων φωτογράφων του είδους που θα δώσουν κίνητρο στους μαθητές να συνεχίσουν να φωτογραφίζουν. Ακόμη θα συζητηθεί το θέμα του editing των εικόνων προς τη δημιουργία ενός συνεκτικού και ολοκληρωμένου φωτογραφικού έργου.

Προτεινόμενες γνώσεις: Πρόγραμμα Photography Basics

portfolio-large-img-wide© Κατερίνα Λαγιόκαπα
portfolio-large-img-wide© Νίκος Ρίζος
portfolio-large-img-wide© Ελένη Ρημαντωνάκη
portfolio-large-img-wide© Ευαγγελία Μαυρογιάννη
portfolio-large-img-wide© Σπύρος Μαρίνος
portfolio-large-img-wide© Δήμητρα Παπαγεωργίου
portfolio-large-img-wide© Κυριακή Λεωνίδου
portfolio-large-img-wide© Κώστας Πίκουλας

Σχετικά Workshops