ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΛΑΥΡΙΟΥ: ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑΣ


Εισηγητής / -τρια : Γιάννης Ριζομάρκος

Το τεχνολογικό πάρκο Λαυρίου με το βιομηχανικό περιβάλλον που περιλαμβάνει κτήρια, στοές, μηχανήματα, γραμμές παραγωγής και πλαισιώνεται από ένα ιδιαίτερο φυσικό τοπίο, θα αποτελέσει τον τόπο εξάσκησης των μαθητών του σεμιναρίου.

Το μάθημα θα εστιάσει στην κατανόηση των βασικών στοιχείων της εικόνας και την εφαρμογή τους στη σύνθεση, ώστε να αναδειχθεί το μήνυμα και η νοηματική υπόσταση της φωτογραφίας. Μέσα από τη θεωρητική διδασκαλία και τις αναλύσεις έργων ιστορικών και σύγχρονων φωτογράφων την πρώτη μέρα του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα μάθουν πώς οι γραμμές, τα σχήματα, το φως, η σκιά, το χρώμα αποτελούν τα μέσα της δημιουργικής τους έκφρασης.

Τη επόμενη μέρα θα ανατεθούν εργασίες και με την καθοδήγηση του εισηγητή οι μαθητές θα φωτογραφίσουν στο πάρκο, αποτυπώνοντας την ιστορία παράλληλα με τη δυναμική του χώρου, με στόχο να βελτιώσουν τις ικανότητές τους στη σύνθεση, ενισχύοντας το περιεχόμενο της εικόνας τους. Κριτική των εικόνων και συζητήσεις στο τέλος της μέρας παρέχουν μια επισκόπηση της φωτογραφικής βόλτας.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να φέρουν: την πρώτη μέρα μερικές δικές τους εικόνες για ανάλυση και τη δεύτερη μέρα φωτογραφική μηχανή και τρίποδο για τη φωτογράφιση στο πάρκο. Το μάθημα απευθύνεται σε όσους είναι ήδη εξοικειωμένοι με τις βασικές λειτουργίες της μηχανής.

Προτεινόμενες γνώσεις: Η Φωτογραφία στην Πράξη.

portfolio-large-img-wide© Δήμητρα Παπαγεωργίου
portfolio-large-img-wide© Δήμητρα Παπαγεωργίου
portfolio-large-img-wide© Φιλοθέη Βαρδή
portfolio-large-img-wide© Βάλια Κουτσούκου
portfolio-large-img-wide© Αποστόλης Γρυλλάκης
portfolio-large-img-wide© Ηρακλής Φασουράκης
portfolio-large-img-wide© Λίζα Στασινοπούλου
portfolio-large-img-wide© Μαρίνα Ανδρέου

Σχετικά Workshops