ΤΟ ΦΩΣ ΤΗ ΝΥΧΤΑ: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΣΤΟ ALLOU! FUN PARK


Εισηγητής / -τρια : Γιάννης Ριζομάρκος

Η νυχτερινή φωτογραφία προσφέρει από μόνη της ένα νέο κόσμο οπτικών εμπειριών. Η νυχτερινή φωτογράφιση όμως στο Luna Park δημιουργεί ένα μοναδικό σύνολο προκλήσεων. Eικόνες κινουμένων αντικειμένων και φώτα που αναμειγνύονται σχηματίζουν εντυπωσιακά σχέδια παρέχοντας μια ισχυρή αίσθηση ατμόσφαιρας, γοητείας και αισθητικής.

Το πρώτο μέρος του σεμιναρίου θα επικεντρωθεί στα τεχνικά θέματα που σχετίζονται με τη λήψη φωτογραφιών σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού όπως η εστίαση, η κατάλληλη έκθεση, η ισορροπία λευκού και η χρήση του διαθέσιμου εξοπλισμού. Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες θα φωτογραφίσουν στο λιμάνι με στόχο την εξοικείωση με τις τεχνικές που διδάχθηκαν, εξερευνώντας διαφορετικούς τρόπους φωτογράφισης, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα την παρατηρητικότητά τους και συλλαμβάνοντας τη μαγεία του φωτισμού.

Το εργαστήριο ολοκληρώνεται την επόμενη μέρα με την κριτική ανάλυση των φωτογραφιών και τη συζήτηση πάνω στα προβλήματα και τις δυσκολίες που προέκυψαν. Μπορούν να συμμετέχουν φωτογράφοι που είναι ήδη εξοικειωμένοι με τις βασικές λειτουργίες της κάμερας με δυνατότητα χειροκίνητης λειτουργίας και διαθέτουν τρίποδο.

Προτεινόμενες γνώσεις: Η Φωτογραφία στην Πράξη.

portfolio-large-img-wide© Αγγελική Ζαβλανού
portfolio-large-img-wide© Δημήτρης Γιάσαρης
portfolio-large-img-wide© Θανάσης Παντελής
portfolio-large-img-wide© Δήμητρα Παπαγεωργίου
portfolio-large-img-wide© Δήμητρα Παπαγεωργίου
portfolio-large-img-wide© Ματθαίος Παρασκευάς
portfolio-large-img-wide© Γιάννης Γιαλέλης
portfolio-large-img-wide© Αθηνά Ζώτου

Σχετικά Workshops

X