ΤΟ ΦΩΣ ΤΗ ΝΥΧΤΑ: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΣΤΟ ALLOU! FUN PARK


Εισηγητής / -τρια : Γιάννης Ριζομάρκος

Η νυχτερινή φωτογραφία προσφέρει από μόνη της ένα νέο κόσμο οπτικών εμπειριών. Η νυχτερινή φωτογράφιση όμως στο Luna Park δημιουργεί ένα μοναδικό σύνολο προκλήσεων. Eικόνες κινουμένων αντικειμένων και φώτα που αναμειγνύονται σχηματίζουν εντυπωσιακά σχέδια παρέχοντας μια ισχυρή αίσθηση ατμόσφαιρας, γοητείας και αισθητικής.

Το πρώτο μέρος του σεμιναρίου θα επικεντρωθεί στα τεχνικά θέματα που σχετίζονται με τη λήψη φωτογραφιών σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Η εστίαση, η κατάλληλη έκθεση, η ισορροπία λευκού και η χρήση του διαθέσιμου εξοπλισμού είναι μερικά από αυτά. Στη συνέχεια, με την καθοδήγηση του εισηγητή, οι συμμετέχοντες θα φωτογραφίσουν εξασκώντας τις τεχνικές που διδάχθηκαν, συλλαμβάνοντας τη μαγεία του φωτισμού και προσεγγίζοντας καλλιτεχνικά τις εικόνες τους.

Το εργαστήριο ολοκληρώνεται την επόμενη μέρα με την κριτική ανάλυση των φωτογραφιών και τη συζήτηση πάνω στα προβλήματα και τις δυσκολίες που προέκυψαν. Μπορούν να συμμετέχουν  φωτογράφοι που είναι ήδη εξοικειωμένοι με τις βασικές λειτουργίες της μηχανής και διαθέτουν τρίποδο.

Προτεινόμενες γνώσεις: Η Φωτογραφία στην Πράξη.

portfolio-large-img-wide© Τατιάνα Αγγουράκη
portfolio-large-img-wide© Δήμητρα Παπαγεωργίου
portfolio-large-img-wide© Μιχάλης Αλεξανδράτος
portfolio-large-img-wide© Δήμητρα Παπαγεωργίου
portfolio-large-img-wide© Μαρία Ζέρη
portfolio-large-img-wide© Βαγγέλης Σκουλαξένος
portfolio-large-img-wide© Ρούλα Γκαβέλα
portfolio-large-img-wide© Μελέτης Βαξεβανίδης

Σχετικά Workshops