ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΑΘΗΝΑ


Εισηγητής / -τρια : Γιάννης Ριζομάρκος

Από την αστική φωτογραφία ως την φωτογράφιση τοπίου, από το φως των αστεριών ως το light painting, το σεμινάριο έχει σχεδιαστεί ώστε οι συμμετέχοντες να κατανοήσουν τα βασικά στοιχεία της νυχτερινής φωτογραφίας και να αναπτύξουν την καλλιτεχνική τους έκφραση σε οποιαδήποτε νυχτερινή κατάσταση.

Ο εισηγητής θα παρουσιάσει τρόπους και τεχνικές με σαφή παραδείγματα για την λήψη εντυπωσιακών εικόνων σε συνθήκες  χαμηλού φωτισμού. Η εστίαση, τα ψηλά iso και η ανοχή του αισθητήρα, ο έλεγχος της έκθεσης, ο κατάλληλος εξοπλισμός για λήψεις στο σκοτάδι και light painting, είναι μερικά από τα θέματα που θα αναλυθούν. Oι μαθητές θα φωτογραφίσουν στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, ώστε να εξοικειωθούν με τις τεχνικές που διδάχθηκαν και να συλλάβουν τη μαγεία του φωτισμού, πηγαίνοντας την φωτογραφία τους στο επόμενο επίπεδο.

Το εργαστήριο ολοκληρώνεται την επόμενη μέρα στη σχολή, με την κριτική ανάλυση των φωτογραφιών και τη συζήτηση πάνω στα προβλήματα και τις δυσκολίες που προέκυψαν, αλλά και αναφορές στην ιστορία της νυχτερινής φωτογραφία και στους σύγχρονους εκπροσώπους της. Μπορούν να συμμετέχουν φωτογράφοι που διαθέτουν τρίποδο και κάμερα με δυνατότητα χειροκίνητης λειτουργίας. Η σχολή μπορεί να διαθέσει εξοπλισμό κατόπιν συνεννόησης σε όσους το επιθυμούν.

Προτεινόμενες γνώσεις: Η Φωτογραφική Μηχανή από τη Θεωρεία στην Πράξη

portfolio-large-img-wide© Ανδρέας Ρούσσης
portfolio-large-img-wide© Αλέξανδρος Μπουρέκας
portfolio-large-img-wide© Ευαγγελία Μαυρογιάννη
portfolio-large-img-wide© Φιλοθέη Βαρδή
portfolio-large-img-wide© Δήμητρα Παπαγεωργίου
portfolio-large-img-wide© Δήμητρα Παπαγεωργίου
portfolio-large-img-wide© Κατερίνα Μαγαζιώτη
portfolio-large-img-wide© Αλέξανδρος Μάντζιος

Σχετικά Workshops

X