ΞΗΜΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΙΧΘΥΟΣΚΑΛΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ


Εισηγητής / -τρια : Μάρω Κουρή

Στα όρια της νύχτας και της μέρας μια μικρή κοινωνία πωλητών, αγοραστών, εργατών, ζωντανεύει με τις φωνές της ένα τεράστιο σκεπαστό χώρο, όπου συγκεντρώνονται τα ψάρια που τροφοδοτούν τις αγορές της Αττικής. Καΐκια που ξεφορτώνουν, φορτηγά-ψυγεία που πηγαινοέρχονται, άνθρωποι που κινούνται ανάμεσα στα τελάρα ψάχνοντας και παζαρεύοντας την τιμή, δημιουργούν έναν αναβρασμό που κρατάει μέχρι το ξημέρωμα.

Η πρώτη μέρα του εργαστηρίου, αφιερώνεται στην παρουσίαση δουλειάς γνωστών φωτορεπόρτερ και θεμάτων της εισηγήτριας, ενώ ολοκληρώνεται με συζητήσεις που αφορούν τους τρόπους ανάπτυξης και προσέγγισης της θεματολογίας του εργαστηρίου.

Το ξημέρωμα της δεύτερης μέρας του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα βρεθούν στην καρδιά του γεγονότος και καλούνται να το μετατρέψουν σε φωτογραφικό θέμα, αποτυπώνοντας την ένταση και την ατμόσφαιρα της ιχθυόσκαλας, με την εισηγήτρια να καθοδηγεί και να συμβουλεύει. Ταυτόχρονα, παίρνοντας μικρές συνεντεύξεις και κρατώντας τις προσωπικές τους σημειώσεις από την εμπειρία τους, θα μπορέσουν να δημιουργήσουν το κείμενο που θα συνοδεύσει κατάλληλα τις φωτογραφίες τους.

Την τελευταία μέρα θα παρουσιαστούν οι εικόνες για ανάλυση και κριτική και θα συζητηθεί το θέμα του editing των εικόνων προς τη δημιουργία ενός συνεκτικού και ολοκληρωμένου φωτογραφικού έργου.  Απευθύνεται σε φωτογράφους που έχουν τις απαραίτητες βασικές θεωρητικές και τεχνικές γνώσεις.

Προτεινόμενες γνώσεις: Πρόγραμμα Photography Basics

portfolio-large-img-wide© Αποστόλης Γρυλλάκης
portfolio-large-img-wide© Δήμητρα Παπαγεωργίου
portfolio-large-img-wide© Άγγελος Μπαράι
portfolio-large-img-wide© Μαρία Χατζηκωσταντίνου
portfolio-large-img-wide© Βασίλης Κοντογιάννης
portfolio-large-img-wide© Ιωάννα Καπετανάκη
portfolio-large-img-wide© Δήμητρα Παπαγεωργίου
portfolio-large-img-wide© Μάρω Κουρή

Σχετικά Workshops