ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΕΝΟΣ ΤΟΠΟΥ


Εισηγητής / -τρια : Γιάννης Ριζομάρκος

Η ταξιδιωτική φωτογραφία  είναι πάνω απ’ όλα η αφήγηση της περιπέτειας που προσφέρει τόσο ο προορισμός, όσο και η διαδρομή. Σ’ αυτό το φωτογραφικό ταξίδι στην σαγηνευτική πρωτεύουσα της Σερβίας, οι συμμετέχοντες καλούνται να μεταφράσουν τις νέες εμπειρίες τους σε δυνατές εικόνες. Το Βελιγράδι αποτελεί ιδανικό προορισμό για φωτογραφική εξερεύνηση: πόλη αρχαία αλλά και σύγχρονη, με ταραγμένη ιστορία αλλά και γραφική ομορφιά, φημισμένη για τα ονειρικά παραποτάμια τοπία αλλά και την εκρηκτική νυχτερινή ζωή.

Στα πλαίσια του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν απ’ τον εισηγητή συνεχή καθοδήγηση πάνω σε θέματα τεχνικής, εξοπλισμού, σύνθεσης και προσέγγισης της θεματολογίας, με έμφαση στην αισθητική. Έτσι θα κληθούν να φωτογραφίσουν για τρεις ολόκληρες μέρες την πόλη του Βελιγραδίου και τους ανθρώπους της, ο καθένας με την προσωπική του ματιά. Θα εξερευνήσουν τη θεατή και τη αθέατη πλευρά της πόλης, το ιστορικό κέντρο, τις όχθες του Δούναβη και του Σάβα και τα νησιά τους. Το ταξίδι περιλαμβάνει εισηγήσεις, κατ’ ιδίαν συναντήσεις, ομαδικές φωτογραφικές εξορμήσεις, ανάλυση και κριτική των εικόνων που προκύπτουν, αλλά και εξόδους και ελεύθερο χρόνο.

Η διαμονή θα γίνει σε πολύ ιδιαίτερο πλωτό ξενοδοχείο πάνω στην όχθη του Δούναβη, όπου θα είναι διαθέσιμο πλούσιο πρωινό και δυνατότητα για βόλτες με ποδήλατα!

Στόχος του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες, εκτός από μια αξέχαστη εμπειρία, να αποκομίσουν την ικανότητα να συλλαμβάνουν φωτογραφικά τον αληθινό χαρακτήρα ενός τόπου.

Το workshop απευθύνεται σε αρχάριους με βασικές τεχνικές γνώσεις, αλλά και σε πιο έμπειρους φωτογράφους που θέλουν να διευρύνουν τις γνώσεις τους και την αισθητική τους. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους laptop για την επεξεργασία των εικόνων.

Προτεινόμενες γνώσεις: Πρόγραμμα Βασικής Κατάρτισης

portfolio-large-img-wide© Δήμητρα Παπαγεωργίου
portfolio-large-img-wide© Δάφνη Καράβολα
portfolio-large-img-wide© Δάφνη Καράβολα
portfolio-large-img-wide© Δάφνη Καράβολα
portfolio-large-img-wide© Δάφνη Καράβολα
portfolio-large-img-wide© Όραμα

Σχετικά Workshops