Το πρόγραμμα των Workshops απευθύνεται τόσο σε αρχάριους που θέλουν να αποκτήσουν βασικές φωτογραφικές γνώσεις, όσο και σε πιο έμπειρους φωτογράφους ή επαγγελματίες που επιθυμούν να καταρτιστούν σε ειδικά θέματα και τεχνικές.

Η ποικιλία των workshop στο Όραμα προσφέρει τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες πάνω στην καλλιτεχνική ή την εφαρμοσμένη φωτογραφία, ανάλογα με τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα του κάθε σπουδαστή.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε προσεχτικά επιλεγμένους χώρους με ιδιαίτερο φωτογραφικό ενδιαφέρον, που προσφέρουν έμπνευση και διευρύνουν την οπτική  των συμμετεχόντων. Επιπλέον, τα τμήματα είναι ολιγομελή και κάθε μαθητής λαμβάνει την εξατομικευμένη προσοχή του εισηγητή και του βοηθού του για τη μέγιστη αφομοίωση της διδασκόμενης ύλης.

Με την ολοκλήρωση κάθε σεμιναρίου χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης.

Βοηθός εργαστηρίων: Δήμητρα Παπαγεωργίου

Ανταμείβουμε το πάθος σου για τη φωτογραφία: Στο 2ο σεμινάριο που θα παρακολουθήσεις έκπτωση 5%, στο 3ο 10%, από το 4ο και μετά 15% έκπτωση σε κάθε workshop που παρακολουθείς στην ίδια ακαδημαϊκή χρονιά!

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Φωτογραφικό Οδοιπορικό στο Βελιγράδι

Η ταξιδιωτική φωτογραφία  είναι πάνω απ’ όλα η αφήγηση της περιπέτειας που προσφέρει τόσο ο προορισμός, όσο και η διαδρομή. Σ’ αυτό το φωτογραφικό ταξίδι στην σαγηνευτική πρωτεύουσα της Σερβίας, οι συμμετέχοντες καλούνται να μεταφράσουν τις νέες εμπειρίες τους σε δυνατές εικόνες. Το Βελιγράδι αποτελεί ιδανικό προορισμό για φωτογραφική εξερεύνηση: πόλη αρχαία αλλά και σύγχρονη, με ταραγμένη ιστορία αλλά και γραφική ομορφιά, φημισμένη για τα ονειρικά παραποτάμια τοπία αλλά και την εκρηκτική νυχτερινή ζωή.

Βασική Κατάρτιση

Τα εργαστήρια εισάγουν τους αρχάριους στις δημιουργικές και τεχνικές δυνατότητες της ψηφιακής φωτογραφίας. Μέσα από θεωρητικά μαθήματα και πρακτική εξάσκηση ο νέος φωτογράφος φτάνει να κατανοεί πλήρως τις λειτουργίες της φωτογραφικής του μηχανής αλλά και τις θεμελιώδεις αρχές σύνθεσης της εικόνας.

Επαγγελματική Εκπαίδευση

Μέσα από την κατανόηση του φωτισμού και των δυνατοτήτων του φωτογραφικού studio, οι συμμετέχοντες εισάγονται στον κόσμο των επαγγελματιών φωτογράφων, αλλά και οι ήδη επαγγελματίες ακονίζουν τις γνώσεις τους πάνω στις τελευταίες τάσεις της εφαρμοσμένης φωτογραφίας. Στα σεμινάρια δίνεται έμφαση στην πρακτική εξάσκηση, είτε μέσα στο πλήρως εξοπλισμένο  studio της σχολής είτε σε εξωτερικές λήψεις, με στόχο την εξοικείωση με τον επαγγελματικό εξοπλισμό και τις σύγχρονες φωτογραφικές πρακτικές στη διαφήμιση, τη μόδα, το πορτρέτο και όχι μόνο.

City Spirit

Ένα πολυεπίπεδο πρόγραμμα workshop με θέμα την αποτύπωση της ζωής σε μια πόλη γεμάτη αντιθέσεις, την Αθήνα. Μέσα από μαθήματα φωτορεπορτάζ, street photography και εξορμήσεις σε επιλεγμένους χώρους με ιδιαίτερο φωτογραφικό ενδιαφέρον, οι συμμετέχοντες θα εξερευνήσουν γνωστές και άγνωστες γωνιές της πόλης, και θα συνομιλήσουν μέσα απ’ το φακό τους με τους ανθρώπους που την κατοικούν.